Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Όχι» ΙΝΚΑ σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
«Όχι» ΙΝΚΑ σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
07.08.2013 | 09:34

«Όχι» ΙΝΚΑ σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Την πλήρη αντίθεσή της «σε κάθε συζήτηση ή σχεδιασμό […] για έναρξη πλειστηριασμών από 01/01/2014 κατά της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών». Εξέφρασε την Τρίτη η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος - ΙΝΚΑ, με επιστολή της προς τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Το ΙΝΚΑ καλεί τα μέλη της Επιτροπής και τους υπόλοιπους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν κάθε πρόταση η διάταξη νόμου που θα επιτρέπει την έναρξη πλειστηριασμών κατά της πρώτης κατοικίας, η οποία συχνά, είναι και η μοναδική κατοικία των οφειλετών.

Επίσης, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, που εξετάζει το ενδεχόμενο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, δεν έχει υπολογίσει τις κοινωνικές συνέπειες και την κοινωνική έκρηξη που μπορεί να προκληθεί από τα αποτελέσματα τέτοιας νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Τέλος, το ΙΝΚΑ ζητά από το υπουργείο να προχωρήσει σε μελέτη ώστε να υπολογιστεί ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι θα μείνουν άστεγοι και σε γενικότερη μελέτη των συνεπειών των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για την κοινωνική συνοχή και για την κοινωνική γαλήνη.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα ρύθμιση προβλέπει την απαγόρευση των πλειστηριασμών με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ αλλά και των ακινήτων που αποτελούν πρώτη κατοικία, ανεξαρτήτως ποσού, έως το τέλος του 2013.

 Πηγή: skai.gr


Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018