Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εντός των ημερών το σχέδιο για το δωρεάν Wi-Fi

banner roots

Εντός των ημερών το σχέδιο για το δωρεάν Wi-Fi
18.11.2013 | 08:46

Εντός των ημερών το σχέδιο για το δωρεάν Wi-Fi

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, το πρόγραμμα για δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα, καθώς ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως το ίντερνετ πλέον είναι κοινωνικό αγαθό.

Σύμφωνα με τη Real News, το σχεδιασμό του έργου έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Μενέλαος Δασκαλάκης, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα ΤεχνολογίαςΔημήτρης Πτωχός και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πρόγραμμα για το δωρεάν Wi-Fi θα κοστίσει 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα βρεθούν από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Από αυτά τα χρήματα, τα 5 εκατ. θα λάβει το Δημόσιο και τα 20 εκατ. ευρώ στους Δήμους. 

Το Εθνικό Ίδρυμα Τεχνολογίας έχει αναλάβει να εγκαταστήσει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε 120νοσοκομεία, σε όλα τα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα, σε 1.000 δημόσια κτίρια, σε όλα ταλιμάνια της χώρας και σε 250 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Παράλληλα η κυβέρνηση διεξάγει συζητήσεις με τις τράπεζες προκειμένου να τοποθετήσουν 5.000 κεραίες Wi-Fi, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ως υπουργός Μεταφορών έχει αναλάβει να φέρει το διαδικτυακό σήμα στο Μετρό και στις στάσεις των λεωφορείων. 

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το