Διεθνής αναγνώριση από τους New York Times ήρθε πρόσφατα για το εστιατόριο ΜάνηΜάνη, αλλά και χρυσό μετάλλιο για τον οίνο παλαίωσης Ianos Cabernet Sauvignon 2004 του Άγγελου Ρούβαλη, από τον διεθνή διαγωνισμό αξιολόγησης κρασιού «Mundus Vini 2012».
Τσουχτές σκεπαστές με τηγανητό αυγό από το ΜάνηΜάνη Στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου «The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe», που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις γερμανικές εκδόσεις TASCHEN, συγκαταλέγεται το ελληνικό εστιατόριο ΜάνηΜάνη.Κι έτσι ένοιωσα διαβάζοντας το παρακάτω μήνυμα : «ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»!
Μια έκθεση με “επίκαιρα” μηνύματα: “Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν αναβολικά και μίση αλλά φιλία…ειρήνη”.
Ένα σχολείο χάρμα οφθαλμών, που πολύ θα θέλαμε να αποτελεί και δική μας πραγματικότητα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους κατοίκους του Καρέα.
Χρησιμοποιεί το βρόχινο νερό, διαθέτει φωτοβολταϊκά συστήματα για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του, δεν χρειάζεται πετρέλαιο για θέρμανση, καθώς χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια, έχει ενεργειακά τζάμια και ψυχρά χρώματα για την καλύτερη μόνωση του κτηρίου και σύστημα εξαερισμού με αισθητήρα για την αυτόματη ανανέωση του αέρα όταν είναι απαραίτητο.
Στη συνέχεια πήρε το 1ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων για το έτος 2012 και η ειδική επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την έκρινε αξιόλογη, ενδιαφέρουσα και καινοτόμο ιδέα για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 24ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες.
Στα πλαίσια της κρίσης που βιώνουμε καθημερινά, η δραστήρια Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου με το παράρτημά της, την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» (υποψήφια για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren 2013), σε συνεργασία με το People & Ideas, σχεδιάζουν, προτείνουν και διοργανώνουν το πρώτο Φεστιβάλ Αισιόδοξων Ιδεών.
Το μήνυμα αυτής της δραστηριότητας είναι: Ονειρέψου αλλιώς το μέλλον & δώσε το δικό σου μήνυμα αισιοδοξίας
Από τον Παναγιώτη Χριστόπουλο
Αξίζει να δώσει κανείς ιδιαίτερη προσοχή στις επιχειρήσεις που παρουσιάζουμε σήμερα από την στήλη μας. Δεν πρόκειται για μεγάλα ονόματα –οι περισσότεροι, πιθανότατα, δεν τις έχετε ακούσει ποτέ. Και δεν έχουν κάποια ιστορία που μετράει πολλά χρόνια και έχει να μας διδάξει κάτι για την συνέχεια, την επιμονή, τα διδάγματα του παρελθόντος που γίνονται κάρβουνο για να τρέξει η μηχανή στο αύριο.
Αυτό, όμως, που έχουν οι 11 εταιρείες του σημερινού «Ψωνίζουμε Ελληνικά» είναι το savoir faire. Το πώς, μέσα σε ένα τόσο αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα, μπορεί ένας επιχειρηματίας να πετύχει πολλά.
Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς την Τουρκία κατά 48,41% σημειώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στην 'Αγκυρα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το εις βάρος μας έλλειμμα 99,9 εκ. ευρώ το α΄εξαμ. 2010, μετατράπηκε σε πλεόνασμα 751,2 εκ. ευρώ το α΄ εξάμηνο 2012, αλλά και το γεγονός ότι από το 2009 (σύγκριση α΄εξαμήνων) οι εξαγωγές μας προς την Τουρκία υπερτριπλασιάστηκαν.
«Ξεκινήσαμε πρόσφατα. Δεν ήμασταν εφοπλιστές αλλά στην Ελλάδα έχουμε το χώμα, τον ήλιο και την θάλασσα. Σκεφτήκαμε να ασχοληθούμε πρωτίστως με τη γη, όχι με τα φωτοβολταϊκά και άλλες μικρές επενδύσεις τέτοιου τύπου, απορρίπτοντας παράλληλα τις κλασσικές καλλιέργειες και να αρχίσουμε κάτι καινούργιο για τη χώρα» μας είπαν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας.
Η καλλιέργεια της ρίγανης εντοπίζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία
Βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των αρωματικών φυτών, όχι μόνο εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και επειδή είναι μία από τις πλέον επικερδείς καλλιέργειες με μικρό κόστος παραγωγής και ελάχιστες καλλιεργητικές φροντίδες.
Φιλοξενία ιστοσελίδας Operon