Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επαφές Ζερδελή και Κυρίτση στη Λήμνο (photos)

banner roots

Επαφές Ζερδελή και Κυρίτση στη Λήμνο (photos)
09.10.2014 | 14:24

Επαφές Ζερδελή και Κυρίτση στη Λήμνο (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ν. Λέσβου Γιάννης Ζερδελής παρευρέθηκε χθες στη Λήμνο με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο των 102 χρόνων από την απελευθέρωση του νησιού.

Με το πέρας των εκδηλώσεων ο Γιάννης Ζερδελής συναντήθηκε με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των χωριών Κάσπακα και Θάνους και συζήτησαν εκτενέστατα το καθολικό αίτημα των κατοίκων των χωριών να λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο τους με τρεις δασκάλους στο πρωινό πρόγραμμα και όχι με δύο που λειτουργεί τώρα.

Ο βουλευτής επανειλημμένα έχει γνωστοποιήσει στον Υπουργό το πρόβλημα σχετικά με τον υποβιβασμό των δύο αυτών σχολικών μονάδων, τα οποία υποβιβάστηκαν χωρίς να λαμβάνονται καθόλου υπόψη οι ιδιαιτέρες συνθήκες της περιοχής.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Ζερδελής συναντήθηκε με την Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείο Λήμνου. Κατά τη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο εξαιτίας των διοικητικών δυσλειτουργιών, της υποστελέχωσης, της κατάργησης των κινήτρων για την παραμεθόριο, της μείωσης των μισθών των ιατρών, της υποχρηματοδότησης.

Σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση και την ιδιωτικοποίηση τομέων υγείας ως απόρροια της μνημονιακής πολιτικής συνθέτουν τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στο νησί της Λήμνου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Νοσοκομείο Λήμνου μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις της μοναδικής παθολόγου του νοσοκομείου κ. Αγγελικής Βουτσά και του ενός από τους δύο αναισθησιολόγους κ. Δημήτρη Σταυρόπουλου.

Στις παραπάνω συναντήσεις συμμετείχε και η περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή" Αγλαΐα Κυρίτση.

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο Γιάννης Ζερδελής τόνισε ότι με τις πολιτικές της συρρίκνωσης και απαξίωσης των δημόσιων δομών οι πολίτες νησιωτικών περιοχών έχουν υποβιβαστεί σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Σχολεία υποβαθμίζονται ή κλείνουν μέσα σε μια μέρα, η δημόσια Υγεία παραδίδεται στα χέρια ιδιωτών, υπηρεσίες καταργούνται και κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο.

«Η ασκούμενη πολιτική έχει οδηγήσει τους πολίτες σε αδιέξοδο. Η λύση θα δοθεί από τους ίδιους όχι μόνο στις κάλπες, που πλησιάζουν και θα αναδείξουν το ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση του τόπου, αλλά και στα κινήματα. Ο αγώνας εκείνων που πλήττονται βάναυσα από τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα σηματοδοτήσει μια καινούρια μέρα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το