Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Η λειτουργία του νοσοκομείου Λήμνου είναι καλή» (mp3 + photos)
Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Η λειτουργία του νοσοκομείου Λήμνου είναι καλή» (mp3 + photos)
11.12.2014 | 14:23

Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Η λειτουργία του νοσοκομείου Λήμνου είναι καλή» (mp3 + photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου, όπως το είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής προ ημερών, επισκέφτηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Γρηγοράκος Λεωνίδας, στα πλαίσια της ενημερωτικής του επίσκεψης για θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Ο κ. Γρηγοράκος είχε συνεργασία με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια, τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες ενώ συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Σωματείων του Νοσοκομείου.

Αμέσως μετά παραχώρησε ολιγόλεπτη συνέντευξη τύπου στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού κατά την οποία ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ανέφερε πως «η παρουσία μου εδώ έχει ουσιαστική σημασία. Ήρθα για να ενημερωθώ για τις δυσκολίες του νοσοκομείου από το ίδιο το προσωπικό».

Ο κ. Γρηγοράκος από την αρχή της συνέντευξης ανέφερε ότι βρήκε ένα νοσοκομείο το οποίο προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες αλλά έχει τις δυσκολίες του όπως όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία, λειτουργεί όμως πολύ καλυτέρα σε σύγκριση με άλλα.

Οι δυσκολίες του παθολογικού τομέα ήταν αυτές που «ανάγκασαν» τον ίδιο να έρθει στη Λήμνο ενώ δήλωσε πως ήδη έχουν γίνει κινήσεις από τη ΔΥΠΕ και το Υπουργείο καθώς έχουν προκηρυχτεί δύο θέσεις μόνιμων παθολόγων και μια θέση επικουρικού ιατρού.

Επίσης έχει προκηρυχτεί μια μόνιμη θέση αναισθησιολόγου και δύο θέσεις γενικών γιατρών μονίμων ενώ στη Λήμνο, σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο, θα έρθουν 13 άτομα μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, οι οποίοι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν έρθει για να στηρίξουν την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου.

«Προσωπικά θα είμαι ευχαριστημένος αν σε ένα μήνα από τώρα υλοποιηθούν όλα όσα υποσχεθήκαμε» ανέφερε.

Στο καίριο θέμα της «κακοδιαχείρισης» του νοσοκομείου άλλα και σε σχέση με τα όσα ειπώθηκαν στη Βουλή δια στόματος Παύλου Βογιατζή, ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε πως δεν θα μπει σε πολιτική αντιπαράθεση αν και όπως είπε, ο ίδιος δεν διαπίστωσε τίποτα από όσα είχε αναφέρει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού.

Εντωμεταξύ αυτές τις μέρες σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση των Διοικητών των νοσοκομείων και των ΔΥΠΕ, διαδικασία από την οποία θα περάσει και η Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου.

Ο κ. Γρηγοράκος τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της διασύνδεσης των νοσοκομείων Λήμνου Λέσβου λέγοντας πως: «Είναι κεντρικό θέμα, έχω κατεβάσει ήδη νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται πως τα νοσοκομεία πρέπει να έχουν αυτοτέλεια και θα το θέσω στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Ο αναπληρωτής υπουργός ολοκλήρωσε την συνέντευξη τύπου λέγοντας πως δεν χρειάζεται «αλλαγή προπονητή», καθώς η ομάδα δεν πάσχει.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel