Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Θετικός ο Μουσουρούλης για το Νοσοκομείο της Λήμνου, «θα δούμε» για τα υπόλοιπα αιτήματα του νησιού.
Θετικός ο Μουσουρούλης για το Νοσοκομείο της Λήμνου, «θα δούμε» για τα υπόλοιπα αιτήματα του νησιού.
20.11.2012 | 12:16

Θετικός ο Μουσουρούλης για το Νοσοκομείο της Λήμνου, «θα δούμε» για τα υπόλοιπα αιτήματα του νησιού.

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Χθές ο Δήμαρχος καθώς και εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου μετέβησαν στη Μυτιλήνη, όπου συνάντησαν τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Σπιλάνη.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Χαράλαμπος Μακρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, ο κ. Χάρης Δρακόπουλος, ως εκπρόσωπος των νοσοκομειακών ιατρών, ο κ. Ιάκωβος Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λέσβου – Λήμνου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου παρέδωσε στον Υπουργό το ομόφωνο ψήφισμα της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων και παρουσίασε τα βασικά άμεσα αιτήματα των τοπικών φορέων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, τονίζοντας την ανάγκη συντονιστικής παρέμβασης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ως κυρίως αρμόδιου για το σεβασμό της συνταγματικής επιταγής της νησιωτικότητας και της εναρμόνισης των αποφάσεων της διοίκησης.

Ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου όπως και οι λοιποί συμμετέχοντες επεσήμαναν ειδικότερα θέματα των φορέων που εκπροσωπούν.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι κατανοεί τη σοβαρότητα των προβλημάτων, την ιδιαιτερότητα της Λήμνου και την ανάγκη ειδικής αντιμετώπισης των θεμάτων στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής. Εκτίμησε ως εφικτή και αναγκαία την λύση του προβλήματος του νοσοκομείου Λήμνου και δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τα υπόλοιπα αιτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών.

Σε σχέση με το ακτοπλοϊκό, θέμα άμεσης αρμοδιότητας του, αφού σημείωσε τις γενικότερες δυσκολίες και προβλήματα της ακτοπλοΐας κάλεσε τους φορείς να συμμετέχουν στον διάλογο που θα ξεκινήσει για το θέμα αυτό τον επόμενο μήνα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Λήμνου δήλωσε σχετικά: «Πήραμε κατανόηση και υποσχέσεις αλλά εκείνο που περιμένουμε είναι άμεσες πολιτικές αποφάσεις και λύσεις. Ο αγώνας της Λήμνου συνεχίζεται. Η Λήμνος θέλει να ζήσει και θα ζήσει. Όλοι την Κυριακή στο λιμάνι της Μύρινας, για να συνεχίσουμε να ζούμε στα νησιά μας με αξιοπρέπεια»

  

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018