Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Άρματα, σάτιρα και γέλιο στο Ατσικιώτικο καρναβάλι 2015 (photos)

banner roots

Άρματα, σάτιρα και γέλιο στο Ατσικιώτικο καρναβάλι 2015 (photos)
22.02.2015 | 18:47

Άρματα, σάτιρα και γέλιο στο Ατσικιώτικο καρναβάλι 2015 (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στις 15.30, ολοκληρώθηκε το Ατσικιώτικο καρναβάλι 2015 χαρίζοντας στους κατοίκους του χωριού και όχι μονο ενα ευχάριστο αποκριάτικο μεσημέρι.

Η εκδήλωση, που διοργάνωσε ο πολιτιστικός συλλογος του χωριού, σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο Παναγιώτη Μουτζούρη, ξεκίνησε στις 12.30, με το πρώτο μέρος να ειναι αφιερωμένο στα παιδια.

Γαϊτανάκι, μουσικές καρέκλες και πολλα ακόμη γνωστά παιχνίδια ηταν στο πρόγραμμα, δυστυχώς όμως ενα τεχνικό πρόβλημα στο ήχο σε συνδιασμό με τη διακοπή ρεύματος που ακολούθησε, δεν βοήθησαν για να ολοκληρωθεί στο ακέραιο ο σχεδιασμός.

Ο κόσμος όμως που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία της Ατσικης, δεν έχασε το κέφι του... Έτσι, στις δυο ακριβώς, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της καρναβαλικής εκδήλωσης με την παρέλαση των αρμάτων. Άραβες με την καμήλα, ο Τσίπρας με το Σαμαρά, η τραγίλα αλλά και η Μοσχούλα απο το Κάτω Παρτάλι, ήταν ορισμένοι από τους καλεσμένους που παρέλασαν, άλλοι πάνω σε βάρκα, άλλοι σε 4x4 και άλλοι πάνω σε... μουλαρωμένα γαϊδούρια.

Όλοι τους, έδωσαν το δικό τους στίγμα αφού συνομίλησαν με τις παρουσιάστριες της εκδήλωσης. Αμέσως μετά, ακολούθησε σάτιρα μέσα απο έξυπνα σκετσάκια τα οποία καυτηρίασαν την καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού και κατ επέκταση της Λήμνου. Πολιτική, υγεία, οικονομία και σεξουαλική ζωή ήταν μερικά από τα θέματα που καταπιάστηκαν οι γέροντες του χωριού σε μια συζήτηση... καφενείου κάνοντας τους παρευρισκόμενους να κλαίνε απο τα γέλια!!!

Αξίζει να σημειωθεί πως προσφέρονταν δωρεαν κρασί αλλα και νόστιμα εδέσματα, πολλά απο τα οποία είχαν φτιάξει γυναίκες του χωριού, ενώ για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, προσφέρθηκαν γευστικά σουβλάκια, ό,τι πρέπει για την ώρα.

Το Ατσικιώτικο καρναβάλι, τείνει πια να γίνει θεσμός, αφού τα τελευταία χρόνια δίνει δυναμικό παρών, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον πήχη του θεάματος.

Και του χρόνου λοιπόν!

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το