Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έπεσε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Καλλίπολης (mp3+photos)

the roots web banners 06

Έπεσε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Καλλίπολης (mp3+photos)
20.04.2015 | 19:00

Έπεσε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Καλλίπολης (mp3+photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και με σύμμαχο τον καιρό έπεσε στη Λήμνο η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων «Τιμής και Μνήμης των Πεσόντων στη Μάχη της Καλλίπολης».

Οι τελευταίες εκδηλώσεις είχαν επίκεντρο το Μούδρο και συγκεκριμένα το λιμάνι του, όπου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Αυστραλών Πεσόντων και Αυστραλών Νοσοκόμων, ενώ πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Παράλληλα, «συμμετείχαν» από θαλάσσης πολεμικά πλοία του Ναυτικού της Αυστραλίας και της Ελλάδος.

Επιπλέον, εξέδωσαν λόγο ο Έπαρχος Λήμνου κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαυροθαλασσίτης και ο Αντιπρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λήμνου κ. Αχιλαδέλλης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου και του ΓΑΣ Μύρινας, ενώ τα πολιτιστικά δρώμενα σφράγισε η έκθεση τοπικών προϊόντων που πραγματοποιούταν στο Λιμάνι του Μούδρου, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν τα αγαθά της Λήμνου.

Ακούστε ηχητικό απόσπασμα από τις σημερινές εκδηλώσεις

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel