Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Καταδύσεις σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

the roots web banners 06

Καταδύσεις σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο
02.03.2016 | 19:07

Καταδύσεις σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το έργο «ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης της ελκυστικότητας των παράκτιων και θαλάσσιων περιοχών της Λέσβου, της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου, της Καλύμνου και των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, μέσα από την κοινή δράση των Εταίρων του έργου διακρατικής συνεργασίας.

Οι καταδυτικές διαδρομές είναι ενδεικτικές και όχι περιοριστικές και αποτελούν μια καταγραφή υφιστάμενων καταδυτικών πεδίων τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν με ίδια ευθύνη, κάτω από τους όρους και περιορισμούς που επιβάλει η σχετική δραστηριότητα καταδύσεων και ορθή πρακτική αυτής σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία της κάθε περιοχής.

Το Σχέδιο Διακρατικής Συνεργασίας «ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», είναι το αποτέλεσμα μιας απόφασης συνεργασίας που ξεκινά από το 2008, μιας απόφασης τριών νησιωτικών περιοχών των ανατολικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδείξουν ότι μπορούν όταν θέτουν κοινούς στόχους να τους πετυχαίνουν προσπερνώντας όλες τις τεχνικές δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες και να εκμηδενίσουν τις αποστάσεις που τις χωρίζουν.

Φιλοδοξία του διακρατικού σχεδίου είναι να γίνει μια πρώτη, πιλοτική ενέργεια αποτύπωσης των περιοχών στους χάρτες των ευρωπαϊκών καταδυτικών προορισμών στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου αξιοποίησης ειδικών μορφών τουρισμού. Το κοινό σχέδιο της διακρατικής συνεργασίας απαντά στους παρακάτω αναπτυξιακούς στόχους:

  1. Ενισχύει την βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής με τη διαχείριση της μοναδικότητας της φύσης και των ευκαιριών που παρουσιάζει. 
  2. Διαφοροποιεί το παραγόμενο τουριστικό προϊόναξιοποιώντας την εξωστρέφεια που πηγάζει από την ιδιαιτερότητα της φύσης και τη δημιουργία μιας εναλλακτικής αντίληψης στην επισκεψιμότητα, μέσω της αποτύπωσης των καταδυτικών περιοχών ως τουριστικό προορισμό. 
  3. Ενισχύει το ενδογενές ανθρώπινο δυναμικό, εκθέτοντάς το σε μια διαδικασία αναζήτησης και προβληματισμού, και σε νέες ιδέες και καινοτόμες πρακτικές. 
  4. Δημιουργεί την ανάγκη για νέες ιδέεςπου θα ενισχύσουν την ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας της περιοχής, σε σχέση με την ευρωπαϊκή εμπειρία. 

Ως αποτέλεσμα επιδιώκεται η εξωστρέφεια, ιδιαίτερα σε νησιωτικές κοινωνίες ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδρασή της με άλλες κοινωνίες και με άλλες μεθόδους και προσεγγίσεις στην ανάπτυξη.

Για την υλοποίηση του σχεδίου απαιτήθηκε η συλλογή και επεξεργασία στοιχείων και δεδομένων, με σκοπό την αξιοποίηση τους μέσω εκδόσεων χαρτών και εντύπων, ψηφιακών εφαρμογών σε περιβάλλον Ios και Android, και ιστοσελίδα που θα παρουσιάζεται το υλικό αυτό με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των παράκτιων και αλιευτικών περιοχών που αποτελούν την περιοχή παρέμβασης.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή σε ios και android συσκευές.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel