Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αρώματα και γεύσεις Λήμνου, μεθούν το κέντρο της Αθήνας

banner roots

Αρώματα και γεύσεις Λήμνου, μεθούν το κέντρο της Αθήνας
01.04.2013 | 14:30

Αρώματα και γεύσεις Λήμνου, μεθούν το κέντρο της Αθήνας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος
Με βεβαιότητα πάντα ομολογούμε κι η αλήθεια είναι πως έχουμε δίκιο: Στην εποχή της ταχύτητας και του διαδικτύου, οι αποστάσεις εξαλείφονται, το μακριά εκμηδενίζεται. Κι όμως...υπάρχουν ακόμη, και ρομαντικές περπατησιές, για να φτάσεις στον ίδιο προορισμό.    Γεύσεις, αρώματα, γνώριμες εξάρσεις και αισθήσεις του ουρανίσκου που μετουσιώνονται στη στιγμή σε εικόνες απο αγαπημένα μέρη, γνωστά πρόσωπα, χιλιοπερπατημένα σοκάκια, γνώριμο θαλασσινό αεράκι και την αρμύρα της θάλασσας, που την κοιτάς από παντού σ αυτό τον τόπο. Λήμνος. 
 
Οι μυρωδιές απο την αυθεντική γη ενός νησιού, αναδύονται σε μια γωνιά της πρωτεύουσας. Περνώντας απ τη Σοφοκλέους 18, δεν γίνεται να μην σε σύρουν απ τη μύτη. 
 
Παραδοσιακά προϊόντα, κρασιά απο ξερικές καλλιέργειες, ζυμαρικά τραχανάδες, χυλόπιτες, φτιαγμένα από την πρώτη ύλη της Λήμνου. 

Μέλι αγνό, θυμαρίσιο που κλείνει μέσα του όλες τις μυρωδιές του νησιού και το γνωστό παραδοσιακό αλεύρι Λήμνου, από αρχαίο ελληνικό σπόρο, κατάλληλο για κάθε χρήση.

Από τα αιγαιοπελαγίτικα καταγάλανα νερά του νησιού, φτάνουν μεζέδες για κάθε γούστο και περίσταση. Χταπόδια, καλαμάρια, γαρίδες, αλίπαστα. 
 
Δεν γίνεται, σας λέω, να μην κοντοσταθείς. Δεν γίνεται να μην χαλαρώσεις τη γραβάτα ασυναίσθητα. Το πηρούνι χορεύει μπροστά σου προκλητικό χορό και εσύ ενδίδεις. Και καλά κάνεις...
 
Ο Δημήτρης Ψαρρής, ερωτευμένος, με την ιδέα, τη φύση και τα προιόντα της Λήμνου θα σε κάνει, δίχως άλλο, κοινωνό του έρωτά του. 
Το χει κάνει ήδη με επιτυχία σε πλήθος κόσμου. Απο περαστικοί, πελάτες και απο πελάτες, φανατικοί θαμώνες. 
 
Κάθε Πέμπτη απο νωρίς ανάβει κάρβουνα. Ετοιμάζει τοπικές σπεσιαλιτέ, αποσυντονίζοντας το βιαστικά ρυθμικό περπάτημα των περαστικών.
Λαμβάνει μέρος σε μεγάλες εκθέσεις.
Εφοδιάζει με Λημνιό κρασί γνωστά θέατρα του κέντρου της Αθήνας. Μεγάλοι και γνωστοί θεατράνθρωποι κερνούν τους θεατές στο τέλος της παράστασης, συνδιάζοντας την αγωγή της ψυχής με την γευστική πρόκληση των μάχιμων ουρανίσκων.
 
Πόσα "Στην υγεία σου Λήμνο" να χουν ακουστεί, άραγε, εξαιτίας αυτής της μικρής γωνιάς στο κέντρο της μεγάλης μας πόλης;
 
 
Λημνία Γη.
Θα τη βρείτε:
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το