Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες των «Λημνιών εν δράσει» για την έκθεση φωτογραφίας «Προορισμός LXS»

banner roots

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες των «Λημνιών εν δράσει» για την έκθεση φωτογραφίας «Προορισμός LXS»
09.04.2013 | 11:00

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες των «Λημνιών εν δράσει» για την έκθεση φωτογραφίας «Προορισμός LXS»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

O Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει» διοργανώνει ένα «ταξίδι», με αφετηρία την πλατεία Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα και προορισμό τη Λήμνο, μέσω της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνει με τίτλο «Προορισμός LXS». Θυμίζουμε, ότι LXS, είναι τα διεθνή διακριτικά του Αερολιμένα της Λήμνου «Ηφαιστος».

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, κέφι και πάθος. Όλα εδράζονται και πηγάζουν από την ασίγαστη αγάπη για τον τόπο. Εξάλλου αυτή η  εκδήλωση, αποτελεί μία έμπρακτη προσπάθεια του συλλόγου "Λημνιοί εν δράσει", να αντιμετωπίσει εναλλακτικά –αλλά και δραστικά- την κρίση που πλήττει το νησί της Λήμνου και να ξεφύγει από τετριμμένα, όπως η απλή απαρίθμηση προβλημάτων τοπικών κοινωνιών.

Η έκθεση, με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών και την υποστήριξη του Δήμου Λήμνου, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα από τις 19 ως τις 27 Απριλίου. Τις καθημερινές θα λειτουργεί από τις 17:00 το απόγευμα ως τις 23:00 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 14:00 το μεσημέρι ως τις 23:00 το βράδυ.

Το θέμα είναι «Η Λήμνος στα μάτια μου» καθώς οι 60 και πλέον φωτογράφοι που μετέχουν –επαγγελματίες και ερασιτέχνες με καταγωγή από Λήμνο, ή απλοί φίλοι του νησιού- με 700 και πλέον εικόνες κλήθηκαν να παρουσιάσουν την παράδοση, τον πολιτισμό, το τοπίο του νησιού μας, κόντρα στα στερεότυπα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 19:00. Προσκεκκλημένοι όλοι εσείς για μία φωτογραφική αλλά και...γευστική περιήγηση στις ομορφιές της Λήμνου, αφού οι επισκέπτες θα κάνουν νοερό ταξίδι στο νησί με τη βοήθεια της φωτογραφικής τέχνης και ταυτόχρονα θα γευτούν Λημνιές λιχουδιές και θα δοκιμάσουν βραβευμένα κρασιά, ευγενική προσφορά ντόπιων παραγωγών.

 

Η αφίσα της έκθεσης

                        ekthesh

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το