Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Λήμνο ο Δ/ντής υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών για τη δωρεά στη μνήμη της Ιωάννας Παλαιολόγου

banner roots

Στη Λήμνο ο Δ/ντής υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών για τη δωρεά στη μνήμη της Ιωάννας Παλαιολόγου
03.02.2020 | 19:55

Στη Λήμνο ο Δ/ντής υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών για τη δωρεά στη μνήμη της Ιωάννας Παλαιολόγου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στη Λήμνο θα βρεθεί, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ο Διευθυντής του Προγράμματος Υποτροφιών Αριστείας του Κολλεγίου Αθηνών (Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος) κ. Νίκος Μανταράκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με διευθυντές σχολείων, γονείς και άλλους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με την υποτροφία «Ιωάννα Παλαιολόγου» που θεσπίστηκε κατά το προηγούμενο έτος στο Κολλέγιο Αθηνών χάρη στην προσφορά του κ. Δούκα Παλαιολόγου, στη μνήμη της συζύγου του.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μαρινάκη ενώ το απόγευμα της ίδια ημέρας θα πραγματοποιηθεί, σε αίθουσα του Δημαρχείου, η ενημέρωση στους κατοίκους του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της υποτροφίας «Ιωάννα Παλαιολόγου» ένας μαθητής από τη Λήμνο ή τον Άγιο Ευστράτιο, θα έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει σε ένα από τα σχολεία του Κολλεγίου Αθηνών.

Η Υποτροφία Αριστείας – Οικονομικής Ανάγκης «Ιωάννα Παλαιολόγου» θα απονεμηθεί σε μαθητή, ο οποίος κατάγεται από ένα από τα δύο νησιά και διαμένει σε αυτό, θα αριστεύσει κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις για την Α’ Γυμνασίου του Κολλεγίου, έχει υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, εξαιρετικό ήθος και η οικογένειά του αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Η υποτροφία καλύπτει έως 100% των διδάκτρων, την αγορά βιβλίων και τη χρήση σχολικού λεωφορείου για όλη τη διάρκεια των σπουδών του υποτρόφου από την Α’ Γυμνασίου μέχρι την αποφοίτησή του από το Γενικό Λύκειο ή το International Baccalaureate Diploma Programme (IB DP).

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του υποτρόφου μαθητή θα πρέπει να εξασφαλίσει την διαμονή του παιδιού στην Αθήνα για όλα τα έτη φοίτησής του στο Κολλέγιο. Ως υποστήριξη της οικογένειας για τη μετοίκιση στην Αθήνα, έχει προβλεφθεί από τον δωρητή η χορήγηση στην οικογένεια σε μηνιαία βάση (κατά τους σχολικούς μήνες) του ποσού έως και 500 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το