Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δύο μαθητές από τη Λήμνο ή τον Αγ. Ευστράτιο θα φοιτήσουν δωρεάν στο Κολλέγιο Αθηνών (audio)
Δύο μαθητές από τη Λήμνο ή τον Αγ. Ευστράτιο θα φοιτήσουν δωρεάν στο Κολλέγιο Αθηνών (audio)
04.02.2020 | 20:46

Δύο μαθητές από τη Λήμνο ή τον Αγ. Ευστράτιο θα φοιτήσουν δωρεάν στο Κολλέγιο Αθηνών (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στον FM 100 φιλοξενήθηκε ο κ. Νίκος Μανταράκης, Διευθυντής του Προγράμματος Υποτροφιών Αριστείας του Κολλεγίου Αθηνών (Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος), με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στη Λήμνο την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, ο κ. Μανταράκης γνωστοποίησε ότι οι υποτροφίες που θα δοθούν σε μαθητές της Λήμνου ή του Αγίου Ευστρατίου για φοίτηση στο Κολλέγιο Αθηνών, είναι δύο (για έναν μαθητή της Α’ Γυμνασίου κι έναν της Α’ Λυκείου) και οι δωρητές αυτών είναι, όπως έχει γίνει γνωστό, ο κ. Δούκας Παλαιολόγου στη μνήμη της συζύγου του Ιωάννας, αλλά και ο κ. Γιώργος Κωνσταντέλλης.

Poster Konstantellis page

Όπως εξήγησε, πρόκειται για πλήρεις υποτροφίες αριστείας και οικονομικής ενίσχυσης, αφού καλύπτουν τα δίδακτρα των παιδιών για όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στο κολλέγιο, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς, βιβλίων καθώς κι ενός επιδόματος διαμονής.

Το Κολλέγιο Αθηνών αριθμεί περίπου 5.000 μαθητές και προσφέρει 25 υποτροφίες κάθε χρόνο, είπε ο κ. Μανταράκης και αποκάλυψε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει προσπάθειες να δημιουργηθεί ξανά οικοτροφείο εντός του κολλεγίου, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Τέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης, έγινε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα διδασκαλίας του κολλεγίου καθώς και στο σύστημα εκπαίδευσης στην Ελλάδα εν γένει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι ο Διευθυντής του Προγράμματος Υποτροφιών Αριστείας του Κολλεγίου Αθηνών θα πραγματοποιήσει στο Δημαρχείο Λήμνου, στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής (7/2), ενημερωτική συνάντηση με διευθυντές σχολείων, γονείς και άλλους ενδιαφερόμενους σχετικά με τις υποτροφίες.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018