Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γ. Μπουρνούς: «Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την καραντίνα για να επιτεθεί ξανά στους νησιώτες»

xaritakis wide

Γ. Μπουρνούς: «Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την καραντίνα για να επιτεθεί ξανά στους νησιώτες»
26.03.2020 | 19:36

Γ. Μπουρνούς: «Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την καραντίνα για να επιτεθεί ξανά στους νησιώτες»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

«Με τη σημερινή νομοθέτηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου περί επιτάξεων εκτάσεων γης και αναστολής αιτημάτων ασύλου, η κυβέρνηση ολοκληρώνει, εν μέσω πανδημίας, μια πράξη ντροπής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

Όπως σημειώνει: «Η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της, στη διαχείριση του προσφυγικού, οδήγησε σε μια κραυγαλέα επίδειξη χωροφυλακίστικου αυταρχισμού που έρχεται σαν αναγκαίο συμπλήρωμα ενός παιδαριώδους σχεδιασμού από ανθρώπους που δεν ξέρουν και δεν θέλουν να διαχειριστούν ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Παρά την ομόθυμη και τρανταχτή απόρριψη μιας δεύτερης δομής στο νησί από τον λεσβιακό λαό, η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη με την ίδια προκλητική αδιαφορία για τις τοπικές κοινωνίες. Με την ίδια εξοργιστική και αντιθεσμική αγνόηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με την ίδια αυταρχική και άγαρμπη πρακτική της χρήσης των ΜΑΤ στη θέση του διαλόγου. Αντί να πείσουν, επιχειρούν να ταπεινώσουν αυτούς ακριβώς που τόσα χρόνια έβαλαν πλάτη στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος και έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς και πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Αντί να ανακουφίσουν τις τοπικές κοινωνίες και να μοιράσουν το βάρος με την υπόλοιπη Ελλάδα, φτιάχνουν μεγαλύτερες φυλακές εξαθλιωμένων ανθρώπων στα ίδια νησιά που σήκωσαν όλο το βάρος μιας κρίσης για την οποία δεν έφταιξαν. Και μάλιστα, ακριβώς επειδή οι σχεδιασμοί τους είναι εκτός ευρωπαϊκής τάξης και δεν μπορούν να τύχουν χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιλέγουν να χρηματοδοτήσουν τις νέες πανάκριβες δομές-φυλακές από τον προϋπολογισμό. Αντί για εισροή πόρων στην οικονομία μας από το εξωτερικό, θα έχουμε αφαίρεση πόρων από άλλες εντελώς επείγουσες ανάγκες, όπως αυτές που ανακύπτουν τώρα στην υγεία και στην αγορά εργασίας, για να υλοποιήσουν ένα σχεδιασμό που μετατρέπει τα ακριτικά νησιά μας σε σωφρονιστικές αποικίες.

Ο κυβερνητικός Βουλευτή έχει σαφές μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή ντροπή. Γιατί, παρά τους νομικισμούς με τους οποίους προσπάθησε να βαφτίσει το κρέας, ψάρι, αυτό που μένει είναι ότι σήμερα αθροίστηκε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ που ενέκρινε την επίταξη εδαφών για δημιουργία κλειστού κέντρου στη Λέσβο. Στο δίλημμα «Λέσβος ή ΝΔ» ο κ. Αθανασίου επέλεξε και πάλι το κόμμα του, αντί του λεσβιακού λαού, που στις 7 Ιουλίου τον έστειλε στη Βουλή, για να υπηρετεί το κοινωνικό κι όχι το κομματικό συμφέρον».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για άμεση και μαζική αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Μόριας και για την ακύρωση στην πράξη της δημιουργίας νέου κέντρου στη Λέσβο. Να μην περάσει η απρέπεια της κυνικής κυβέρνησης, που εκμεταλλεύεται την καραντίνα κατά του κορονοϊού, για να προωθήσει ανενόχλητη τα ήδη απορριφθέντα από τους Λέσβιους σχέδιά της», καταλήγει ο βουλευτής.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018