Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιστολή Λούκα σε Κικίλια – Θεοχάρη για τα προβλήματα της Λήμνου ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού
afoi poriazi
Επιστολή Λούκα σε Κικίλια – Θεοχάρη για τα προβλήματα της Λήμνου ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού
12.06.2020 | 19:07

Επιστολή Λούκα σε Κικίλια – Θεοχάρη για τα προβλήματα της Λήμνου ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του σχεδίου των πρωτοκόλλων και της ενιαίας υγειονομικής κάλυψης των νησιών της Ελλάδας, από τους συναρμόδιους υπουργούς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου Θωμάς Λούκας απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και στον υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη, στην οποία αναφέρεται στα προβλήματα που προκύπτουν για τα νησιά μας από την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το υπουργείο Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Λούκας αναφέρει:

«Κύριοι Υπουργοί,

τα νησιά που πρόκειται να σηκώσουν το μεγάλο βάρος του τουρισμού ετοιμάζονται πυρετωδώς. Τώρα που καλούμαστε να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις μας και τα υγειονομικά πρωτοκόλλα που εξέδωσε το Υπουργείο Τουρισμού, οι καταστάσεις μοιάζουν να περιπλέκονται περισσότερο.

- Πρώτον, στο νησί της Λήμνου, ο μόνος φορέας που λαμβάνει δείγματα για μοριακό έλεγχο του νέου κορονοϊού (PCR), είναι το νοσοκομείο (δεν γίνεται στα ιδιωτικά εργαστήρια). Τα δείγματα αυτά δεν εξετάζονται εδώ, αλλά πρέπει να ταξιδεύουν στα εργαστήρια αναφοράς των Αθηνών, με αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση να έχουμε απαντήσεις την επόμενη ημέρα.

- Δεύτερον, ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί μας δεν έχει οριστεί και αν στηριχτούμε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει εκδώσει το Υπουργείο Τουρισμού, ίσως αυτή να μην ευδοκιμήσει ποτέ. Τι θα γίνει τότε; Θα κλείνουμε ολόκληρα καταλύματα αν υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα;

- Τρίτον, σαφώς και η σκέψη της σύμβασης των καταλυμάτων άνω των 50 δωματίων είναι κάτι που προσπαθεί να βάλει μια τάξη, από την άλλη αρχίζει να δημιουργείται ένα κατακερματισμένο τοπίο στο οποίο μοιάζει ότι δεν θα υπάρχει ένας ιθύνων νους, ο οποίος θα εξασφαλίζει τον συντονισμό της αντιμετώπισης των ύποπτων κρουσμάτων στο πρωτοβάθμιο επίπεδο, όσα δηλαδή δεν θα χρειάζονται νοσηλεία.

- Οι συνθήκες είναι πιο δύσκολές στα μικρότερα νησιά, όπως ο γειτονικός μας Άγιος Ευστράτιος. Στην παρούσα φάση εκεί δεν υπάρχουν ούτε υλικά για να ληφθεί δείγμα, ενώ εκτός από την παρουσία ενός οπλίτη-αγροτικού ιατρού δεν υπάρχει άλλος ιατρός πάνω στο νησί.

- Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω για ακόμα μία φορά το πόσο σημαντικό είναι το νοσοκομείο της Λήμνου να έχει μία σταθερή και μόνιμη διοίκηση, (καθώς από τον Οκτώβριο του 2018(!!!), οπότε και παραιτήθηκε ο τελευταίος διοικητής, δεν έχει γίνει η αναπλήρωσή του), με ότι συνεπάγεται αυτό για την εύρυθμη λειτουργία του.

Αναμένουμε να σκύψετε πάνω από τα προβλήματα μας και όλοι μας θα είμαστε καλοπροαίρετα στην διάθεσή σας για να βοηθήσουμε στις λύσεις».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018