Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κορωνοϊός - ΣΕΠΕ Λήμνου: «Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των συναδέλφων»

banner roots

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου
12.09.2020 | 17:18

Κορωνοϊός - ΣΕΠΕ Λήμνου: «Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των συναδέλφων»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης» με αφορμή τα δύο κρούσματα κορωνοϊού στο Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος: «Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη του Σεπτέμβρη, χιλιάδες εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά. Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί επίσημα για τις 14 Σεπτεμβρίου όμως ήδη τα σχολεία λειτουργούν, παραβρίσκονται καθημερινά δεκάδες συνάδελφοι, πραγματοποιούνται μια σειρά αναγκαίες προετοιμασίες για την υποδοχή των μαθητών μας.

Ο χώρος του σχολείου είναι χώρος δουλειάς για χιλιάδες εργαζόμενους και οφείλει η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και υγιεινής των συναδέλφων.

Με αφορμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σε 2 αναπληρώτριες συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς Δημοτικού Σχολείου της Λήμνου που νοσούν, έρχονται στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα και η ελλιπής προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω εντείνουν την ανησυχία και την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα! Είναι απαραίτητο να ανοίξουν τα σχολεία και αυτό πρέπει να γίνει με όρους και προϋποθέσεις ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Απαιτούμε, καταρχήν:

  • Να γίνει ΑΜΕΣΑ ιχνηλάτηση επαφών και διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
  • Να μην προσέλθουν οι εκπαιδευτικοί στο χώρο του σχολείου, για όσες μέρες απαιτείται.
  • Να γίνει απολύμανση και καθαρισμός του σχολείου από το Δήμο Λήμνου.

Διεκδικούμε:

  • Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Είναι απαράδεκτο κάτω από αυτές τις συνθήκες να υπάρχουν με την ημέρα της έναρξης των μαθημάτων τμήματα με 20-23 νήπια και μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Μύρινας και του Μούδρου.
  • Μονιμοποίηση όλων αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ίσα δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων εκπαιδευτικών (αναρρωτικές άδειες, ανατροφής τέκνου, συνυπηρέτηση κ. λ. π.).
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους μαθητές των σχολείων της Λήμνου.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στη σχολική επιτροπή για την προμήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ. λ. π.)
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.
  • Μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο της Λήμνου σύμφωνα κατ’ αρχήν με όσα προβλέπει ο υπάρχων οργανισμός του νοσοκομείου. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών – συμβασιούχων εργαζομένων στο νοσοκομείο. Νέο οργανισμό σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων και ων κατοίκων του νησιού. Άμεσα να λειτουργήσει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με όλο το απαραίτητο ειδικευμένο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το