Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στα σκαριά το «NewCracker» του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λήμνου και της «Οικογένειας Ποριάζη» (audio)
ikteo limnou
facebook seminaria
Στα σκαριά το «NewCracker» του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λήμνου και της «Οικογένειας Ποριάζη» (audio)
19.03.2021 | 11:09

Στα σκαριά το «NewCracker» του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λήμνου και της «Οικογένειας Ποριάζη» (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Σε στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το έργο «NewCracker», μία σύμπραξη του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τμήματος, Δρ Κωνσταντίνο Γκατζιώνη και της επιχείρησης «Οικογένεια Ποριάζη» στη Λήμνο, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως εξήγησε ο κ. Γκατζιώνης στον FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου, στόχος της σύμπραξης είναι η μελέτη και δημιουργία νέων προϊόντων αρτοποιίας, συγκεκριμένα κράκερ, με τη χρήση εναλλακτικών πρώτων υλών από την τοπική βιομηχανία τροφίμων της Λήμνου.

Μάλιστα, για το καινοτόμο ερευνητικό έργο επελέγη να φιλοξενηθεί δισέλιδο άρθρο στο πρώτο τεύχος του περιοδικού «ΥΔΕΑ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως πρώτο παράδειγμα έρευνας που πραγματοποιείται στο πανεπιστήμιο (πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το τεύχος).

new cracker limnos

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συζήτησης ο καθηγητής σχολίασε τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν το Τμήμα της Λήμνου, με αφορμή και την πρόσφατη διαδικτυακή συνάντηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου με την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη και τον Αντιπρύτανη Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Ο κ. Γκατζιώνης κατέληξε υποστηρίζοντας πως το Τμήμα δεν έχει στηριχτεί ουσιαστικά στη διάρκεια της δεκαετούς λειτουργίας του, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως έχουν γίνει «εγκλήματα» σε ό,τι αφορά τις κτηριακές υποδομές του. Το γεγονός αυτό, συμπλήρωσε ο καθηγητής, έχει αρνητικές συνέπειες για το νησί εν γένει και όχι μόνο για το ίδιο το Τμήμα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου στον FM 100:

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018