Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σπουδαία εξέλιξη: Υπογραφή σύμβασης για την ανάδειξη Λημνίας Γης και θρησκευτικού τουρισμού

afoi poriazi

charitakis banner new

Σπουδαία εξέλιξη: Υπογραφή σύμβασης για την ανάδειξη Λημνίας Γης και θρησκευτικού τουρισμού
18.06.2021 | 13:25

Σπουδαία εξέλιξη: Υπογραφή σύμβασης για την ανάδειξη Λημνίας Γης και θρησκευτικού τουρισμού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ο σχεδιασμός για την ανάδειξη της Λημνίας γης, παράλληλα με την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στη Λήμνο, μπαίνει σύντομα στο στάδιο της υλοποίησης, μετά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας εξοπλισμού και παροχής υπηρεσιών, ύψους 384.399 ευρώ, μεταξύ του Δήμου Λήμνου και της εταιρείας Space Hellas.

Η όλη ενέργεια εντάχθηκε στο πλαίσιο του υποέργου «Αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εφαρμογών και της εικονικής πραγματικότητας για την ανάδειξη της Λημνίας Γής και την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Λήμνο» της αντίστοιχης πράξης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» (ΕΣΠΑ 2014-2020), με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η δημιουργία δύο σύγχρονων ψηφιακών πάρκων με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, αξιοποιώντας τα πλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Ολογράμματα, εικονική πραγματικότητα, τρισδιάστατα βίντεο και λοιπά εντυπωσιακά συστήματα θα αποτελέσουν το μέσο και την αφορμή για την προαγωγή της ιστορίας, της μάθησης και την προσέγγιση επισκεπτών δίνοντας νέα δυναμική στην τοπική κοινωνία μεσώ της ενίσχυσης του μοντέλου του τουρισμού της εμπειρίας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018