Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Πρόσκληση σε ανοιχτή σύσκεψη για τα προβλήματα στις συγκοινωνίες
afoi poriazi
Λήμνος: Πρόσκληση σε ανοιχτή σύσκεψη για τα προβλήματα στις συγκοινωνίες
18.08.2021 | 18:58

Λήμνος: Πρόσκληση σε ανοιχτή σύσκεψη για τα προβλήματα στις συγκοινωνίες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Πρόσκληση σε ανοιχτή σύσκεψη φορέων, εργατικών σωματείων και συλλόγων καθώς και κατοίκων απευθύνουν το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα σοβαρότατα προβλήματα που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 22 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.

Η πρόσκληση αναφέρει:

«Σας καλούμε σε σύσκεψη που διοργανώνουμε την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, με θέμα το πλαίσιο διεκδικήσεων και τις δράσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε για το φλέγον θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στο νησί μας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε για άλλη μια φορά τις επιπτώσεις των υποβαθμισμένων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών τόσο με την ταλαιπωρία επιβατών και επισκεπτών του νησιού μας εν μέσω τουριστικής περιόδου, όσο και με τα προβλήματα στην προμήθεια εμπορευμάτων στο νησί.

Η κατάσταση αυτή μας προετοιμάζει και για την όξυνση των προβλημάτων με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα αντιμετωπίσουμε οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού όλους τους επόμενους μήνες του χρόνου, εκτός της τουριστικής περιόδου. Η σύνδεση του νησιού μας με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα άλλα νησιά γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, λαμβάνοντας υπόψη και τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια, αλλά και με τις ελλιπείς αεροπορικές συνδέσεις του νησιού που τον χειμώνα δεν είναι καθημερινές.

Όσες και όσοι κατοικούμε αυτό το νησί τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, ζούμε επανειλημμένα αυτά τα προβλήματα που οφείλονται στην πολιτική υποταγής και συνδιαλλαγής όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της σημερινής, στα "θέλω" των εφοπλιστικών και αεροπορικών εταιρειών.

Επίσης, έχουμε την εμπειρία ότι όποια προβλήματα λύθηκαν έστω και προσωρινά, αυτό έγινε κάτω από την πίεση μαζικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Τα σωματεία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Λήμνου, έχουμε διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια ένα πλαίσιο αιτημάτων που θέτουμε ως βάση για τη σύσκεψη της Κυριακής 22-8-2021 στην οποία σας καλούμε και που είναι:

• Σύγχρονα και ασφαλή πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, εμπορεύματα.
• Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση του νησιού με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
• Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
• Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018