Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αγριοκούνελα άλλο ένα πρόβλημα της Λήμνου (mp3 + photos)
facebook seminaria
Αγριοκούνελα άλλο ένα πρόβλημα της Λήμνου (mp3 + photos)
17.02.2014 | 15:18

Αγριοκούνελα άλλο ένα πρόβλημα της Λήμνου (mp3 + photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Λήμνου, από τα αγριοκούνελα ήρθε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο, μετά την κινητοποίηση τους από το πρωί της Παρασκευής.

Το πρόβλημα συζητήθηκε κατά την πρώτη συνάντηση των αγροτών με τον Δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, ενώ το ίδιο θέμα επανήλθε και σήμερα κατά την δεύτερη συνάντηση που ζήτησε να έχει ίδιος ο Δήμαρχος με την εκτελεστική επιτροπή των αγροτών.

Ο κ. Χατζηδιαμαντής ενημέρωσε σήμερα τους αγρότες για τις κινήσεις του Δήμου τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ τους ανέφερε και την επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης, ζητώντας να ασχοληθεί επιτέλους το υπουργείο σοβαρά με το πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, έξαρση εμφανίζει το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Σε πολλά σημεία της Λήμνου, τα σκουπίδια στους κάδους έχουν σχηματίσει ήδη βουνά.

Ο κ. Χατζηδιαμαντής, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, ζητώντας τους να αφήσουν εν λειτουργία κάποιους νευραλγικούς τομείς του Δήμου.

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Δημάρχου.

Ο κ. Χαλκότσικας, επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής των αγροτών, μιλώντας στον Fm 100, ανέφερε πως η κατάληψη στις δημόσιες υπηρεσίες θα διαρκέσει επ’ αόριστο, πως αύριο θα υπάρξει επαφή με εκπρόσωπο του ΕΛΓΑ στη Λήμνο, ενώ πρόσθεσε πως η επίσκεψη τους στο τοπικό γραφείο του Δασαρχείου, απέβη άκαρπη, καθώς το γραφείο ήταν κλειστό και τα τηλέφωνα στη Μυτιλήνη δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Εντωμεταξύ, στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να μεταβεί η εκτελεστική επιτροπή στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει το πρόβλημα  με αρμόδιους φορείς, αλλά η απάντηση των αγροτών της Λήμνου ήταν αρνητική, διότι όπως ανέφεραν, η όποια συζήτηση θα πρέπει να γίνει στον τόπο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Τέλος, η λύση στο πρόβλημα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μπουλώτης, μιλώντας αμέσως μετά την συνάντηση του κ. Χατζηδιαμαντή με τους αγρότες, στον Fm 100, θα πρέπει να αιτηθεί από την Διεύθυνση Δασών και Θήρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού είναι θέμα που άπτεται της αρμοδιότητας της.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουλώτης, Ο Δήμος Λήμνου έχει καταθέσει στο παρελθόν ολοκληρωμένη πρόταση, για την επίλυση του προβλήματος, η οποία αγνοήθηκε προκλητικά από τις αρμόδιες αρχές και τον ΕΛΓΑ.

Διαβάστε εδώ την πρόταση του Δήμου Λήμνου για την αντιμετώπιση των αγριοκούνελων.

Ακούστε επίσης, τα όσα δήλωσε για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μπουλώτης.   

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018