Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Νέοι «σποροφύλακες» για την τράπεζα σπόρων Λήμνου
facebook seminaria
Νέοι «σποροφύλακες» για την τράπεζα σπόρων Λήμνου
18.02.2014 | 09:32

Νέοι «σποροφύλακες» για την τράπεζα σπόρων Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η τοπική ομάδα "Πελίτι" Λήμνου, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, διοργάνωσε και πάλι εκδήλωση για την Ελευθερία των Σπόρων που αυτή τη φορά, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μούδρου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα σύντομο ντοκυμαντέρ, για τον κίνδυνο εξαφάνισης των παραδοσιακών σπόρων και τις δραματικές επιπτώσεις στην ανθρωπότητα από την παγκόσμια κυριαρχία των μεταλλαγμένων σπόρων που κατασκευάζουν οι πολευθνικοί αγροβιομηχανικοί κολοσσοί.

Επίσης, υπήρξε συζήτηση, για τη σημασία των παραδοσιακών σπόρων, στην επιβίωση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τον αγώνα που δίνεται πανευρωπαϊκά για την διάσωσή τους.

Μάλιστα συζητήθηκαν και οι  ανησυχίες που προκαλούν οι τεκμηριωμένες πλέον έρευνες για τις αλλεργικές και τοξικές επιδράσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε και η ενημέρωση πως, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέρριψε την επικείμενη νομοθεσία, επομένως το νομοσχέδιο πρέπει να σχεδιαστεί και κατατεθεί εκ νέου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, μοιράστηκαν και πάλι σπόροι από το απόθεμα της τοπικής τράπεζας.

Παράλληλα υπήρξαν και αρκετοί που τροφοδότησαν την τράπεζα σπόρων με νέο  υλικό, ενώ πολλοί υποσχέθηκαν πως με τη νέα σοδιά θα επιστρέψουν σπόρους στην τράπεζα.  

 

                                     DSCN4696

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018