Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λήμνου στο πλευρό τον αγροτών
facebook seminaria
Η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λήμνου στο πλευρό τον αγροτών
18.02.2014 | 09:39

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λήμνου στο πλευρό τον αγροτών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στους δρόμους βρίσκονται και οι αγρότες της Λήμνου αυτές τις ημέρες, συμμετέχοντας και αυτοί στις αγροτικές κινητοποιήσεις που κορυφώνονται σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Οι κινητοποιήσεις αυτές  αποκαλύπτουν ότι το succes story του κ.Σαμαρά και της μνημονιακής συγκυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η οριστική εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και η παράδοση του πρωτογενή τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα.

Ο αγροτικός κόσμος βυθίζεται στην απόγνωση αδυνατώντας  να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, στην έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, καθώς και στις απειλές πλειστηριασμών από τις τράπεζες.

Πρόσθετα, οι αγρότες του νησιού μας έχουν να αντιμετωπίσουν την καταστροφή της σοδειάς τους από τα αγριοκούνελα, ένα πρόβλημα το οποίο υφίσταται πάνω από δέκα χρόνια και συνεχίζει να υπάρχει λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας.

Τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί  η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στους αγώνες των αγροτών μας, ώστε το αγροτικό κίνημα ενωτικά και μαχητικά, σε συμπαράταξη με τους αγώνες των εργαζομένων, να σταματήσει την αποδιάρθρωση του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου, να ανατρέψει την συγκυβέρνηση της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής και να ανοίξει το δρόμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018