Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Μέσα στο 2024 ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση 22 Περιφερειακών Αεροδρομίων

the roots web banners 06

Λήμνος: Μέσα στο 2024 ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση 22 Περιφερειακών Αεροδρομίων
10.07.2024 | 19:33

Λήμνος: Μέσα στο 2024 ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση 22 Περιφερειακών Αεροδρομίων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Μέσα στο 2024 θα αναδειχθεί ο ανάδοχος στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του αεροδρομίου Λήμνου από το Υπερταμείο. Σε χθεσινή δημοσιογραφική ενημέρωση ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Δημητριάδης σημείωσε πως στόχος είναι να κλείσει εντός του έτους το θέμα του διαγωνισμού όπου προβλέπεται να παραχωρηθεί το αεροδρόμιο για συνολικά 40 χρόνια.

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια και λόγω των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων -με αιχμή του δόρατος το Costa Navarino- έχει σημειώσει συνεχόμενα ρεκόρ στην επιβατική του κίνηση. Στον υπό εξέλιξη διαγωνισμό συμμετέχουν τα παρακάτω σχήματα: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – GMR Airports, Μυτιληναίος – Corporation America Airports, Egis Airport – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – Aéroports de la Cote d’Azur και Fraport AG – Delta Airport Investments – ΠΗΛΕΑΣ (Όμιλος Κωνσταντακόπουλου).

Παράλληλα με το ίδιο μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για τα υπόλοιπα 22 περιφερειακά αεροδρόμια. Από αυτά μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα αεροδρόμια Πάρου, Νάξου και Ιωαννίνων. Ο διαγωνισμός θα είναι ενιαίος -και όχι όπως έγινε με τα 14 Περιφερειακά που έσπασαν στα δύο- και αναζητείται το βέλτιστο μοντέλο για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Τα 22 αεροδρόμια που μπαίνουν σε τροχιά παραχώρησης είναι τα εξής: Χίος, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Κάρπαθος, Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος,  Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος,  Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη. 

Αυτό σημαίνει πως εξετάζεται το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου, οι χρήσεις ή οι εργασίες επεκτάσεων που κρίνονται κατά περίπτωση απαραίτητες ενώ πραγματοποιούνται συνεχόμενες επισκέψεις σε κάθε αεροδρόμιο. Σε δεύτερο στάδιο θα εκπονηθεί το business plan ανά αεροδρόμιο και το συνολικό που θα διέπει τον διαγωνισμό και ουσιαστικά θα κρίνει και τις προσφορές που θα δοθούν.

ypodomes.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel