Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης της Πανεπιστημιακής Σχολής Λήμνου (photos)
afoi poriazi
Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης της Πανεπιστημιακής Σχολής Λήμνου (photos)
16.05.2014 | 11:45

Δεν τίθεται θέμα μετακίνησης της Πανεπιστημιακής Σχολής Λήμνου (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην φοιτητική κοινότητα της Λήμνου καθώς η υποστελέχωση του τμήματος και η έλλειψη κτηριακών υποδομών του ιδρύματος στο νησί, φαίνεται πως δημιουργεί  προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία του.

Έτσι, εχθές το απόγευμα συγκλήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Παντελήδειο κτήριο, παρουσία του Αντιπρύτανης και Πρόεδρου  του Τμήματος της Λήμνου, Νίκου Σουλακέλλης.

Η συνέλευση ξεκίνησε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις  πρόσφατες φοιτητικές εκλογές και τη νέα σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου.

 Αμέσως μετά,  το λόγο πήρε ο επίσημος προσκεκλημένος της Γενικής Συνέλευσης Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος του τμήματος  καθηγητής Νίκος  Σουλακέλλης.

Ο κ. Σουλακέλλης  κλήθηκε να απαντήσει στις απορίες των φοιτητών σχετικά με την τύχη του τμήματος από το νέο ακαδημαϊκό έτος ενώ δέχθηκε και κριτική για τον τρόπο διοίκησης της σχολής.

Ο Πρόεδρος του τμήματος, στην έναρξη της ομιλίας του χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντική την πολύ μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών, ενώ ξεκαθάρισε ότι επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα μετακίνησης ή συγχώνευσης του τμήματος της Λήμνου.

Ανέφερε ότι το τμήμα από το ξεκίνημά του έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες  και τα έχει καταφέρει, ενώ συνεχάρη τους φοιτητές για το πολύ καλό επίπεδο καθώς σε πολύ σύντομο χρόνο έχει καταφέρει αρκετές επιτυχίες και ανέφερε ότι ανήκει στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.  

Για την έλλειψη καθηγητών που παρουσιάζει το τμήμα, ανέφερε ότι δεν είναι η μοναδική σχολή που  αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και  κάλεσε τους φοιτητές να διεκδικήσουν εκπαιδευτικό προσωπικό  σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σε ότι έχει να κάνει με τις κτηριακές εγκαταστάσεις, ο κ. Σουλακέλλης, ενημέρωσε τους φοιτητές για τις εξελίξεις του «Γαροφαλίδειου», το οποίο θα είναι έτοιμο σε 12 μήνες, μετά την έναρξη των εργασιών.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Λήμνου και υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Μπουλώτης ο οποίος ενημέρωσε τους φοιτητές για το ότι η τοπική κοινωνία και ο Δήμος, είναι στο πλευρό των φοιτητών και πως θα γίνουν προσπάθειες ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα.  

Κατά τη έκτακτη Γενική Συνέλευση, οι φοιτητές κλήθηκαν να ψηφίσουν για τη παραμονή ή τη μεταφορά του τμήματος "Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής", με το αποτέλεσμα να είναι υπέρ της παραμονή της Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λήμνο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018