Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Μητρόπολη Λήμνου τίμησε τον π. Νεκτάριο Μπουλιτσάκη που εφάρμοσε ΚΑΡΠΑ και έσωσε δίχρονο παιδί

the roots web banners 06

Η Μητρόπολη Λήμνου τίμησε τον π. Νεκτάριο Μπουλιτσάκη που εφάρμοσε ΚΑΡΠΑ και έσωσε δίχρονο παιδί
23.06.2025 | 09:01

Η Μητρόπολη Λήμνου τίμησε τον π. Νεκτάριο Μπουλιτσάκη που εφάρμοσε ΚΑΡΠΑ και έσωσε δίχρονο παιδί

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου τίμησε επίσημα τον πατέρα Νεκτάριο Μπουλιτσάκη, ιερέα στις ενορίες Κοντιά και Πορτιανού, για την ψύχραιμη και καθοριστική του παρέμβαση από την οποία σώθηκε η ζωή ενός δίχρονου παιδιού!

Η Μητρόπολη προχώρησε στην εκπλήρωση της δημόσιας δέσμευσής της και με κάθε επισημότητα, χειροθέτησε τον πατέρα Νεκτάριο σε Πρωτοπρεσβύτερο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, εξήρε με θερμά λόγια την ιερατική συνέπεια και την ετοιμότητα με την οποία έδρασε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, εφαρμόζοντας τεχνική ΚΑΡΠΑ.

Να θυμίσουμε, πως το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικούς μήνες, όταν μια γυναίκα ζήτησε πανικόβλητη βοήθεια φωνάζοντας πως το παιδί της δεν ανέπνεε. 

Ο ιερέας, εκπαιδευμένος σε σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου, έσπευσε στο σπίτι και ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ! 

Το παιδί ανέκτησε τις αισθήσεις του, όμως κατέρρευσε ξανά και ο πατέρας Νεκτάριος επανέλαβε τη διαδικασία, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. 

Στο μεταξύ, είχε κερδηθεί πολύτιμος χρόνος έως τη διακομιδή του στο νοσοκομείο! 

«Έκανα δύο πράγματα μαζί: προσευχή και ΚΑΡΠΑ», είχε δηλώσει τότε, αποφεύγοντας την έκθεση και τις δημόσιες εμφανίσεις, παρ’ ότι τα μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα τον αναζητούσαν για μια δήλωση, για μια λέξη. «Δεν θέλω να μιλήσω. Η εποχή μας ψάχνει για ήρωες», απαντούσε τότε με σεμνότητα, δίνοντας το παράδειγμα του ανθρώπου που υπηρετεί το καθήκον του σιωπηλά!

Η πράξη του αποτέλεσε αφορμή να αναδειχθεί η αξία της εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες, όπως την προσφέρει ο Ερυθρός Σταυρός στο νησί μας εδώ και καιρό, σε μια εποχή που «άνθρωποι χάνονται σε πλατείες γεμάτες κόσμο», όπως είχε πει ο ίδιος ο ιερέας στον σταθμό μας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel