Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η ενημέρωση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής (mp3 + photos)

banner roots

Η ενημέρωση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής (mp3  + photos)
02.06.2014 | 14:48

Η ενημέρωση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής (mp3 + photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Την Παρασκευή 30 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο έκτακτο μετεκλογικό Δημοτικό Συμβούλιο, στις 7 το απόγευμα.

Βασικό θέμα στην εισήγηση του Δημάρχου Λήμνου ήταν ο σεισμός της 24ης Μαΐου και τα όσα έπραξε ο Δήμος αμέσως μετά.

Ο κ. Χατζηδιαμαντής αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε  από τον υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη αλλά και για το κλιμάκιο της ΥΑΣ και του ΟΣΚ.

Βέβαια ο  Δήμαρχος , δεν άφησε ασχολίαστη την αργοπορία της ενεργοποίησης της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε μεταφέρει και κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής του φιλοξενίας στον Fm 100, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το σεισμό.

 Στους απόντες της όλης προσπάθειας, ο κ. Χατζηδιαμαντής κατατάσσει και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Λήμνο, καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε εμφανίζουν μία αμετροεπή προσπάθεια ελέγχου για το πώς κινήθηκε ο Δήμος, αμέσως μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.

Μέχρι και τις 29 Μαΐου, είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος σε 310 κτίρια, με τα 128 να έχουν χαρακτηριστεί ως μη κατοικήσιμα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι από αυτά μόνο τα 20 κτήρια κατοικούνταν, αλλά αν και ενημερώθηκαν οι κάτοικοι, με δικής τους πρωτοβουλία δεν δέχθηκαν να μετεγκατασταθούν.

Σε ότι αφορά την ενεργοποίηση του ειδικού επιδόματος, ο Δήμαρχος ανέφερε πως αναμένετε η έγκριση τις επόμενες ημέρες.

Σε γρίφο εξελίσσεται το θέμα με τα ετοιμόρροπα κτίρια, καθώς αρκετά από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα ή μνημεία, όπως το «Χάνι» στα φανάρια στην είσοδο της Μύρινας, με τον δήμαρχο να αποδίδει σε αυτό ακριβώς το ότι υπάρχει καθυστέρηση των ενεργειών.

 Παράλληλα ανέφερε ότι η  λίστα της ΥΑΣ με τα ετοιμόρροπα, έχει δοθεί στην αστυνομία αφού έχει την αναλάβει την τήρηση της ασφάλειας.

Ο κ. Χατζηδιαμαντής, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και  τον Δήμαρχο της Κεφαλονιάς, για την υποστήριξη του από την πρώτη στιγμή μετά το σεισμό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η προφορική δέσμευση του ποσού των 100.000€ από τον κ. Μιχελάκη προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει να ανταποκριθεί στις άμεσες και έκτακτες ανάγκες ενώ αναμένονται άλλες 150.000€ προκειμένου ο Δήμος Λήμνου να μπορέσει να προχωρήσει στην αποκατάσταση των δημόσιων κτηρίων που έχουν υποστεί ζημιές. 

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα απο την ενημέρωση του κ. Χατζηδιμαντη και φωτογραφικό υλικό απο τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το