Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Γαροφαλλίδειο (photos)
afoi poriazi
Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Γαροφαλλίδειο (photos)
03.06.2014 | 09:56

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Γαροφαλλίδειο (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ένα από τα κτίρια που υπέστη ζημιές από το σεισμό της 24ης Μαΐου, είναι και το Γαροφαλλίδειο στο κέντρο της πόλης της Μύρινας.

Τα πράγματα βέβαια θα μπορούσαν να ναι και χειρότερα, αλλά ευτυχώς η πρόσοψη είναι η μοναδική πλευρά του κτιρίου που αντιμετωπίζει εκτεταμένα προβλήματα. Οι υπόλοιπες, ευτυχώς, άντεξαν.

Παρ όλα αυτά, από την πρώτη στιγμή μετά το σεισμό, έγινε εμφανές ότι χρήζει άμεσης παρέμβασης, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, πάνω σ ένα πολυσύχναστο δρόμο.

Αρχικά υπήρξαν φόβοι, ότι εμπόδιο στην άμεση δρομολόγηση των απαιτούμενων εργασιών θα ήταν για μια ακόμη φορά η ελληνική γραφειοκρατία, αλλά ευτυχώς στην περίπτωση αυτή οι φόβοι διαψεύστηκαν.

Η αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, έδωσε γρήγορα την έγκριση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αυτό με τη σειρά του, με απευθείας ανάθεση παραχώρησε σε εργολάβο, το έργο για τη μείωση της επικινδυνότητας στο Γαροφαλλίδειο.

Έτσι, από το Σάββατο, έγινε η υποστύλωση στην πρόσοψη, τοποθετήθηκε στο σημείο προστατευτικό και από σήμερα Τρίτη, ξεκίνησε η διαδικασία της καθαίρεσης των σαθρών και επικίνδυνων σημείων της τοιχοποιίας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018