Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Περιφέρεια Β. Αιγαίου: «Εμπαθής ο Χαντζηδιαμαντής απέναντι στην Περιφέρεια και τον Νάσο Γιακαλή»
afoi poriazi
Περιφέρεια Β. Αιγαίου: «Εμπαθής ο Χαντζηδιαμαντής απέναντι στην Περιφέρεια και τον Νάσο Γιακαλή»
05.06.2014 | 12:01

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: «Εμπαθής ο Χαντζηδιαμαντής απέναντι στην Περιφέρεια και τον Νάσο Γιακαλή»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ιδιαίτερα αιχμηρή είναι η απάντηση που δημοσιοποίησε πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μετά τα όσα δήλωσε το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ του νησιού, ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χαντζηδιαμαντής, αλλά και στην οξεία αντίδραση του ιδίου στο τελευταίο δημοτικό Συμβουλίο, στην τοποθέτηση του, σε σχέση με τη συμπεριφορά της Περιφέρειας, αμέσως μετά το σεισμό.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση της Περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:

« Είναι τουλάχιστον ανεξήγητη, αν δεν είναι ακόμα μια απόδειξη της καταφανούς εμπάθειας του Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χαντζηδιαμαντή, προς το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή και γενικότερα προς την περιφερειακή του αρχή, η νέα επίθεση που εξαπέλυσε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο σεισμό της 24ης Μαΐου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου, κάνει λόγο, αρκετές ημέρες μετά το συμβάν, για "παντελή απουσία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, αμέσως μετά το χτύπημα του εγκέλαδου", παραγνωρίζοντας επιμελώς, ότι ο Περιφερειάρχης κ. Νάσος Γιακαλής, ταξίδεψε ακριβώς αμέσως μετά το συμβάν στη Λήμνο, είχε συνεργασία τόσο με τον ίδιο τον Δήμαρχο, όσο και με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας που έσπευσαν στο νησί και παρείχε μέσω της Περιφέρειας, την οποιαδήποτε συνδρομη απαιτούνταν ή και του ζητήθηκε για την αντιμετώπιση των ζημιών και για την πρόληψη στην μετασεισμική δραστηριότητα που είχε προβλεφθεί.

Εντύπωση, ωστόσο προξενεί και το γενικότερο ύφος του Δημάρχου, στις δηλώσεις που δημοσιεύονται, στις οποίες εγκαλεί τους πάντες "ότι δεν γνωρίζουν ούτε καν τις αρμοδιότητες τους και δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα" και πιο συγκεκριμένα χαρακτηρίζει ως "αμετροεπή προσπάθεια ελέγχου", τις ενέργειες της Περιφέρειας, μετά το σεισμο, όπου μεταξύ άλλων ζητά από τον Δήμο, τα αποτελέσματα του ελέγχου των νερών.

Ο κ. Χαντζηδιαμαντής, ωστόσο, που τα γνωρίζει όλα, αγνοεί προφανώς, ότι η "αμετροεπής προσπάθεια ελέγχου", που υφίσταται κατά τον ίδιο ο Δήμος του από την Περιφέρεια, δεν γίνεται από κάποια ανάλογη με τη δική του εμπάθεια, αλλά κατ εντολή του Υπουργείου Υγείας.

Οπότε, δεν δικαιολογείται τέτοια εμπάθεια, σήμερα από τον Δήμαρχο, όσο κι αν ένας σεισμός είναι ενα γεγονός που προκαλεί αναστάτωση.

Οι πολίτες κ. Δήμαρχε, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, απαιτούν ψυχραιμία, καίριες τοποθετήσεις και κυρίως λύσεις. Όχι μιζέρια και κατηγορίες...".

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018