Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εγκαίνια για το νέο «μεγάλο σπίτι» των ηλικιωμένων της Λήμνου (photos + mp3)
afoi poriazi
Εγκαίνια για το νέο «μεγάλο σπίτι» των ηλικιωμένων της Λήμνου (photos + mp3)
03.07.2014 | 14:32

Εγκαίνια για το νέο «μεγάλο σπίτι» των ηλικιωμένων της Λήμνου (photos + mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στις 10.30 σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που εδρεύει στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καμινίων.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Δημάρχου Λήμνου Αντώνη. Χατζηδιαμαντή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Αδαμίδη, των Αντιδημάρχων Παλαιολόγου Κυριαζή και Στράτου Κουκούμη, της προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δέσποινας Κωνστάντιου αλλα και των Δημοτικών Συμβούλων Σαράντη Πανταζή και Μάγδας Τούφου.

Από την τελετή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι 13 ηλικιωμένοι που από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν αποκτήσει πέντε νέους "φίλους" και νέο "μεγάλο σπίτι", αλλά και το προσωπικό του Κέντρου.

Ο Δήμος Λήμνου μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης δημιούργησε το Κ.Η.Φ.Η. με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, σε μία προσπάθεια να δοθούν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης της τρίτης ηλικίας, ιδίως στα χωριά της ανατολικής Λήμνου.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που ήδη έχει ξεκινήσει να λειτουργεί, παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας σε 15 ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα.

Η πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α Λήμνου, Δέσποινα Κωνστάντιου, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100, “Θέμα και Ανάθεμα», για την ολοκλήρωση του σπουδαίου αυτού έργου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίηση του.

Το Κ.Η.Φ.Η όπως ανέφερε η κ. Κωνστάντιου, είναι ένα «μεγάλο σπίτι», με όλες τις ανέσεις στο οποίο θα μπορούν να φιλοξενούνται από το πρωί ως το μεσημέρι οι ηλικιωμένοι.

Στο ημερήσιο πρόγραμμα φροντίδας προβλέπεται η σίτιση, η ψυχαγωγία, η ξεκούραση αλλά και ο έλεγχος για την κατάσταση της υγείας των ηλικιωμένων.

Για τους καλοκαιρινούς μήνες ο εξωτερικός χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους ηλικιωμένους να ρεμβάσουν καθώς η θέα είναι μαγευτική.    

Επόμενος στόχος του Δήμου Λήμνου είναι αυτή η προσπάθεια να ενισχυθεί και να υποστηριχθεί, ώστε να διευρυνθούν στο άμεσο μέλλον τόσο οι παρεχόμενες υπηρεσίες όσο και η γεωγραφική περιοχή που θα καλύπτει.

Μάλιστα η κ. Κωνστάντιου ανέφερε ότι παρόμοιος χώρος θα μπορούσε να δημιουργηθεί στη Ατσική, αφού εκεί υπάρχει ακίνητο το οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει της ανάγκες ενός νέου Κ.Η.Φ.Η. 

Ακούστε τα όσα δήλωσε αμέσως μετά τα εγκαίνια η κ. Κωνστάντιου

Φωτό: Παλαιολόγος Κυριαζής

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018