Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έκθεση έργων του ζωγράφου Μάριου Πελώνη θα φιλοξενείται από αύριο σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Μύρινας
afoi poriazi

xaritakis wide

Έκθεση έργων του ζωγράφου Μάριου Πελώνη θα φιλοξενείται από αύριο σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Μύρινας
03.07.2014 | 17:02

Έκθεση έργων του ζωγράφου Μάριου Πελώνη θα φιλοξενείται από αύριο σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Μύρινας

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Με τριάντα περίπου έργα μικρών διαστάσεων εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή 4 Ιουλίου, η ατομική έκθεση του Μάριου Πελώνη στο κοσμηματοπωλείο “Sophie's Jewellery & Art”, στην κεντρική αγορά της Μύρινας.

Ο Μάριος Πελώνης είναι αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, μαθητής των Γ. Βαλαβανίδη και Μιχάλη Μανουσάκη, ενώ έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Αθήνα και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Κατερίνη, Λήμνο, Ηράκλειο, Μεξικό και Σόφια.

Χαρακτηριστικό της ζωγραφική του Μάριου Πελώνη, οι ασαφείς συμβολισμοί, οι συχνές μεταμορφώσεις αλλά και οι ασκητικές γραμμές που παραπέμπουν σε μια καλλιτεχνική πνευματικότητα υποβάλλοντας το θεατή σε έντονη διανοητική περιπέτεια "υποχρεώνοντάς τον" να πέσει σε πολύχρωμα νοητά χάσματα και να αναγεννηθεί.

Εξάλλου, όπως έγραψε η βραβευμένη ζωγράφος, χαράκτρια, εικονογράφος Φωτεινή Στεφανίδη, για το εικαστικό έργο του καλλιτέχνη με αφορμή την παρουσία του στη Λήμνο, φέτος το καλοκαίρι "είτε πρόκειται για μικρό σκαρίφημα, είτε για πολυπρόσωπη σύνθεση, είτε για κάποιο απ' τα παράξενα, υπερβατικά τοπία σαν κι αυτά που παρουσιάζονται στον χώρο “Sophie's Jewellery & Art” τούτο το καλοκαίρι, στη ζωγραφική του Μάριου Πελώνη ζει ένα στοιχείο που πάντα περιμένει τον αποδέκτη. Η αμεσότητα. Ένα θάρρος που διακατέχει τη ζωγραφική επιφάνεια, κάτι που ήταν πάντα εκεί.

Πιστεύω δεν χρειάζεται καμία επεξήγηση το εικαστικό έργο του Μάριου Πελώνη. Από μόνος του ο κάθε πίνακας ανοίγεται στον θεατή και προσφέρεται, σχεδόν του απευθύνει ηχηρό τον λόγο. Είναι δε αυτή η αμεσότητα τόσο απροσχημάτιστη, που ζει και μετά την τελευταία(;) πινελιά. Τα έργα αλλάζουν με τον καιρό ή με το φως που δέχονται. Κάθε φορά αλλιώς τα κοιτάζει κανείς. Έχουν διάθεση ή δεν έχουν. Μετρούν αντοχές στη μονιμότητα. Σαν να ριζώνουν. Pure Art θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Αλλά δεν κατατάσσονται, δεν ομαδοποιούνται. Το καθένα ξεκινά από μιαν άγνωστη αρχή. Αυτή που ονομάστηκε αμεσότητα και ως τέτοια είναι απρόβλεπτη.

Κόκκινα βάφουν άλλοτε ουρανό, άλλοτε λωρίδες τοπίων (ή κορμιών; ή παλιότερων εικόνων αποθηκευμένων στη μνήμη του ζωγράφου ή και πριν απ' αυτόν;). Ώχρες υπογραμμίζουν λιβάδια θάλασσας. Οι σίγουρες(;) θάλασσες ανθίζουν κύματα λευκά στα λιβάδια τους. Και οι αμφίβολες πάλι, με τις χρυσές γραμμές που φέρουν ως τέτοιες όλη τη χρωματική γκάμα, αρθρώνουν τάξη που είναι επίσης παρούσα και ζωντανή. Βαδίζουμε λοιπόν χωρίς να ρωτάμε στη φύση αυτή που δίδεται απλά όπως και η αληθινή. Και όποτε οι συνθήκες ευνοούν, θα μας αποκαλύπτεται".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018