Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα:
Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στην παραλία Κέρος της Λήμνου, καθώς μεγάλες ποσότητες φυκιών ξεβράστηκαν στην ακτή, δημιουργώντας μια εικόνα που δύσκολα συναντά κανείς ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι εικόνες που εξασφάλισε το eReportaz δείχνουν ολόκληρη τη γραμμή της παραλίας να έχει καλυφθεί από πυκνές μάζες θαλάσσιας βλάστησης, σε ορισμένα σημεία σχηματίζοντας στρώματα αρκετών δεκάδων εκατοστών.
Το εντυπωσιακό φαινόμενο προκάλεσε την έκπληξη των λουομένων και των επισκεπτών, καθώς η εικόνα της παραλίας άλλαξε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Τι μπορεί να προκάλεσε το φαινόμενο
Σύμφωνα με ειδικούς, παρόμοια φαινόμενα εμφανίζονται όταν ισχυροί άνεμοι και θαλάσσια ρεύματα μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες φυκιών και φύλλων ποσειδωνίας προς τις ακτές.
Η ποσειδωνία αποτελεί προστατευόμενο θαλάσσιο φυτό της Μεσογείου και, αν και πολλοί τη θεωρούν λανθασμένα «βρωμιά», στην πραγματικότητα αποτελεί ένδειξη υγιούς θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Όταν όμως συγκεντρώνεται σε τόσο μεγάλες ποσότητες, μεταβάλλει πλήρως την εικόνα της παραλίας.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους
Οι φωτογραφίες που κατέγραψε το eReportaz αποτυπώνουν το μέγεθος του φαινομένου, με σχεδόν ολόκληρη την ακτογραμμή να έχει καλυφθεί από τις καφέ μάζες φυκιών, δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο σκηνικό για την εποχή.
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν οι ποσότητες θα απομακρυνθούν φυσικά από τον κυματισμό τις επόμενες ημέρες ή αν θα απαιτηθεί παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.
https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/88817-limnos-stroma-apo-fykia-kalypse-tin-paralia-sto-keros-ti-anaferei-dimosievma.html?fbclid=IwcGRvZgVmZGlkFlC0e5TIM12U1y7SqxutCNnIXTbWGvZleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZA8xNzM4NDc2NDI2NzAzNzAAAR6shr-HpLaA7fmttk8IMkzOG919bNNfvhPHnlMsnZboXWHuybPCXLk_Wv-gnA_aem_x3tjIlAIX99JrNE0RqdHGA#sigProIdcae43de91d





























