Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ανετράπη γερανός στο λιμάνι της Μύρινας | Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα
afoi poriazi
Ανετράπη γερανός στο λιμάνι της Μύρινας | Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα
20.07.2014 | 16:34

Ανετράπη γερανός στο λιμάνι της Μύρινας | Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Από τύχη αποφεύθηκαν τα χειρότερα, σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου όταν κατά τη διάρκεια εργασιών ανετράπη αυτοκινούμενος γερανός ο οποίος βρισκόταν επί της φορτηγίδας (μαούνα) "ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ" Ν.Π. 25.

Στο σημείο έσπευσαν άντρες του λιμεναρχείου Μύρινας, που διαπίστωσαν ότι ο βραχίονας ανύψωσης ήταν βυθισμένος μέσα στη θάλασσα και το υπόλοιπο μέρος του γερανού παρέμενε κρεμασμένο στη μαούνα.

Ο 55χρονος χειριστής του μηχανήματος, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Λήμνου για προληπτικούς λόγους.

Από την ανατροπή προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από το πετρέλαιο κίνησης, σε μια έκταση πενήντα περίπου τετραγωνικών μέτρων, ενώ με μέριμνα της υπαίτιας εταιρείας ξεκίνησαν άμεσα ενέργειες απορρύπανσης, με τη χρήση απορροφητικών πετσετών.

Από τη Λιμενική Αρχή Μύρινας, η οποία διενεργεί και την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ", μέχρι να επιθεωρηθεί από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, δόθηκαν οδηγίες για την ασφαλή ανέλκυση και απομάκρυνση του αυτοκινούμενου γερανού, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ολοκληρωθεί έως αύριο και ταυτόχρονα κινήθηκαν και οι διαδικασίες επιβολής διοικητικού προστίμου στους υπαίτιους του ατυχήματος.

 


Φωτό: Βιργινία Καρβέλλη

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018