Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Άγνωστα του Αιγαίου Πελάγους νησιά» τα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τα αμερικανικά πρακτορεία

afoi poriazi

charitakis banner new

«Άγνωστα του Αιγαίου Πελάγους νησιά» τα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τα αμερικανικά πρακτορεία
04.09.2014 | 18:12

«Άγνωστα του Αιγαίου Πελάγους νησιά» τα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τα αμερικανικά πρακτορεία

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι καταχωρημένα σε λίστες αμερικανικών πρακτορείων ως «Άγνωστα Αιγαίου Πελάγους νησιά». Με αφορμή το γεγονός αυτό, καθώς και με αφορμή τη διημερίδα που πραγματοποίηθηκε στη Λέσβο πριν από λίγες μέρες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η εφημερίδα «Δημοκράτης» της Λέσβου, δημοσίευσε στις 23 Αυγούστου ένα άρθρο - αφορμή για σκέψη...

Διαβάστε το άρθρο όπως αυτό δημοσιεύθηκε:

«Η Σαντορίνη το ωραιότερο νησί του κόσμου». «Η Σαντορίνη απέσπασε τον τίτλο του “Καλύτερου Νησιού στον Κόσμο” από τους αναγνώστες του  αμερικανικού περιοδικού “Τravel and Leisure”, καθώς ανέβηκε τρεις θέσεις σε σχέση με την περυσινή λίστα, οπότε ήταν τέταρτο παγκοσμίως και συγκέντρωσε βαθμολογία 89,98.Το ελληνικό νησί είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ευρώπης στην κορυφαία δεκάδα…». «Κοσμοσυρροή διασήμων στη Μύκονο». «Πάλι βούλιαξε το νησί των Ανέμων από λαμπερές παρουσίες».

Ένα απειροελάχιστο δείγμα από τα χιλιάδες σχόλια που κατακλύζουν και φέτος τον διαδικτυακό χώρο, αλλά αποτελούν και τον γνωστό πια άσσο στο μανίκι των ελληνικών υπουργείων τουρισμού, ναυτιλίας, και γιατί όχι και των οικονομικών, που προτιμούν τον εύκολο δρόμο. Τον γνωστό, τον αβίαστο, τον ακάματο, που δεν χρειάζεται ούτε περίσσια προσπάθεια, ούτε χρήμα από τον κρατικό κορβανά. 

«Παίζουν» κυρίως με δύο – τρία τοπωνύμια και δύο- τρία νησιά, που διαθέτουν το απαστράπτον τουριστικό αστέρι, και έχουν ξεχασμένα και εγκαταλειμμένα όχι μόνο τα υπόλοιπα νησιά, αλλά και τις άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έτσι όμως αδικούν κατάφορα τη χώρα, αποδεικνύοντας ότι είναι ανίκανοι  να προωθήσουν και άλλες περιοχές που έχουν πλούσιο και ουσιαστικό απόθεμα για προβολή. Το να προβάλεις το ήδη προβεβλημένο και  το ήδη γνωστό, είναι εύκολο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για άγνωστους και μη διαφημιζόμενους προορισμούς.

Το θέμα μοιάζει πια με προσωπική- οικογενειακή υπόθεση, που σε βάζει σε σκέψεις και δημιουργεί ερωτηματικά…
Είναι αδιανόητο τα νησιά του Β. Αιγαίου στις λίστες των Αμερικανικών πρακτορείων, από το 1990 να είναι καταχωρημένα ως «άγνωστα Αιγαίου Πελάγους νησιά» και αυτό να μην έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Είναι αδιανόητο νησιά όπως η Λέσβος, ενταγμένη στο σύνολό της στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, που προστατεύεται από την Ουνέσκο, αλλά και με τέτοιο πλούτο παλαιοντολογικών ευρημάτων στην περιοχή της Βρίσας και πλήθος άλλων πλεονεκτημάτων να είναι στη λίστα αυτών των «άγνωστων νησιών». Και δεν μας φτάνουν τα τόσα δεινά του σκότους της απομόνωσης, έχουμε και το σοβαρό πρόβλημα της ανεπάρκειας της συγκοινωνίας, για το οποίο ουδείς- ουσιαστικά- ασχολείται.

Η διημερίδα της Δευτέρας και της Τρίτης, παρουσία του υπουργού Αιγαίου, είναι βέβαιο ότι δεν θα προσθέσει τίποτα περισσότερο στα χιλιοειπωμένα, στα ήδη διαπιστωμένα επί σειρά ετών. Το σκηνικό απαράλλαχτο: επισημάνσεις, συμπεράσματα, διαπιστώσεις, αποφάσεις, αλλά δυστυχώς ανεφάρμοστες και ανεκτέλεστες, αφήνοντας τους νησιώτες έρμαια της τύχης τους, παιχνίδι των στρογγυλοκαθισμένων αγεωγράφητων στα υπουργικά γραφεία, του ΔΝΤ και της Τρόικας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018