Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκινά η παραλαβή ερυθρών σταφυλιών | Ενημέρωση προς τους παραγωγούς της Λήμνου

afoi poriazi

charitakis banner new

Ξεκινά η παραλαβή ερυθρών σταφυλιών | Ενημέρωση προς τους παραγωγούς της Λήμνου
04.09.2014 | 18:35

Ξεκινά η παραλαβή ερυθρών σταφυλιών | Ενημέρωση προς τους παραγωγούς της Λήμνου

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Ξεκινά η παραλαβή ερυθρών σταφυλιών και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου με επίσημο δελτίο τύπου ενημερώνει τους παραγωγούς του νησιού για τις αποφάσεις που πάρθηκαν σχετικά με αυτή.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΛΗΜΝΟΥ- Η Ένωση αποφάσισε για τον φετινό Τρυγητό τα παρακάτω:

Ως ημερομηνία έναρξης παραλαβής ερυθρών σταφυλιών ορίστηκε η 8η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα. Η ημέρα παραλαβής αυτών θα είναι μία.   

Η παραλαβή των σταφυλιών θα γίνεται αποκλειστικά με τελάρα και θα πρέπει τα σταφύλια να προσκομίζονται φρέσκα στο Οινοποιείο.

Τονίζεται ότι η παραλαβή των σταφυλιών στο Οινοποιείο θα πραγματοποιείται από τις 07.00 έως τις 14.30.

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών την Κυριακή, 07/09/14 (ημέρα τρυγητού) και τη Δευτέρα , 08/08/14 (ημέρα τρυγητού και παραλαβής), παρακαλούνται οι παραγωγοί να επικοινωνούν στα τηλέφωνα  22540 – 22212, 22296, 22542.

ΤΡΥΓΗΤΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΛΗΜΝΙΟ (ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ) ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ

Τα ερυθρά  θα παραληφθούν όταν φθάσουν στο βέλτιστο βαθμό ωρίμανσης. Δεν θα παραληφθούν επιτραπέζια ερυθρά σταφύλια επειδή απαγορεύεται η οινοποίησή τους.

Καλό θα είναι οι παραγωγοί να απευθύνονται στο εξειδικευμένο προσωπικό του οινοποιείου  προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για τα χαμηλόβαθμα σταφύλια.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα παραληφθούν σταφύλια μόνο από τα μέλη του Νέου Συνεταιρισμού. Γι΄ αυτό θα υπάρχουν στο ζυγιστήριο αιτήσεις προκειμένου ο παραγωγός ο οποίος δεν έχει εγγραφεί, να συμπληρώνει την αίτηση προκειμένου να γίνει μέλος του Νέου Συνεταιρισμού πριν την παράδοση των σταφυλιών του. Σύμφωνα με το νέο Νόμο για τους Συνεταιρισμούς, το μέλος πρέπει να παραδίδει τουλάχιστον το 80% της παραγωγής του, σε αντίθεση περίπτωση θα υπάρξει θέμα οριστικής διαγραφής του μέλους από την οργάνωση.

Στο οινοποιείο θα υπάρχει επιτροπή εκτίμησης της ποιότητας, που θα απαρτίζεται από τους εξής:

1) Βακιρτζής Νίκος, Χημικός Μηχανικός 

2) Αρβανιτίδης Χρήστος, Γεωπόνος

Θα υπάρχουν υπάλληλοι επιφορτισμένοι με τη ζύγιση και με την απευθείας έκδοση τιμολογίων στο ζυγιστήριο, την μπωμομέτρηση καθώς και συνεργείο εργατών  που θα  εκφορτώνουν τα οχήματα. 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018