Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ελληνοκυπριακό «πάντρεμα» εχθές στη Λήμνο (photos)

banner roots

Ελληνοκυπριακό «πάντρεμα» εχθές στη Λήμνο (photos)
07.09.2014 | 13:49

Ελληνοκυπριακό «πάντρεμα» εχθές στη Λήμνο (photos)

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Το λιμάνι της Λήμνου έπιασε εχθές το κρουαζιερόπλοιο «Aura» με εκατοντάδες Κύπριους επισκέπτες, στα πλαίσια του μεγάλου ταξιδιού που πραγματοποιεί το Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα Κύπρου σε προορισμούς προσκυνήματα.

Μετά την Κωνσταντινούπολη, σειρά είχε η Λήμνος για το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας «Λούις», στο οποίο επιβαίνουν άνθρωποι από τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση, το προσωπικό, καθώς και ακροατές και τηλεθεατές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών συγκροτημάτων της νήσου.

Από νωρίς το απόγευμα οι Κύπριοι φίλοι μας έκαναν βόλτα στην πόλη της Μύρινας, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν τους πάγκους που είχαν στηθεί στο λιμάνι, όπου σερβίρονταν Λημνιά εδέσματα. Στις 7 το απόγευμα Λημνιοί και Κύπριοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την εξέδρα, αναμένοντας να ξεκινήσει η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί από το ΡΙΚ σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου.

 

DSC00023

 

DSC00024

 

DSC00031

DSC00032

DSC00043

Την εκδήλωση άνοιξαν οι Κύπριοι παρουσιαστές ευχαριστώντας τους φορείς και τους κατοίκους της Λήμνου για τη φιλοξενία, ενώ επεσήμαναν πως η πρωτοβουλία της πραγματοποίησης κρουαζιέρας σε ελληνικούς σταθμούς έχει ως στόχο την «ένωση της κυπριακής μουσικής με την ελληνική, την ανταλλαγή πολιτισμού και την ανανέωση της αγάπης Ελλάδας – Κύπρου».

Έπειτα, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ο οποίος καλωσόρισε τους Κύπριους επισκέπτες, ενώ επεσήμανε πως οι σχέσεις αδελφοσύνης με την Κύπρο άρχισαν στις τελευταίες δεκαετίες και συγκεκριμένα με τη διδυμοποίηση του Δήμου Λύσης και της κοινότητας Περβολιών με αντίστοιχες της Λήμνου. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση οι σχέσεις αυτές μπορούν να γίνουν ουσιαστικότερες και βαθύτερες με εκατέρωθεν πρωτοβουλίες.

DSC00055

Τη σκυτάλη πήραν ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου Κώστας Βριτσέλης, ο Διευθυντής του Ομίλου «Λούις», Μιχάλης Μαραθεύτης, ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Θανάσης Τσώκος και ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, Γρηγόρης Μαλιώτης. Ο τελευταίος μάλιστα, μεταξύ των άλλων μίλησε για την ανάδειξη των αδελφικών σχέσεων των δύο νησιών, ενδεικτικό των οποίων είναι και το μνημείο για τον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59 που έχει ανεγερθεί στη Λήμνο, για το οποίο εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες. Ακόμη, ο ίδιος δήλωσε πως υπάρχει η πρόθεση αυτό το πολιτιστικό πάντρεμα να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός για τα επόμενα χρόνια.

Kostas Vritselis

Mixalis Maratheftis

Thanasis Tsokos

Grigoris Maliotis

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Λήμνου, Νίκος Μοσχάκης, ο Πρόεδρος Αθλητικών και Πολιτιστικών Δρώμενων, Νίκος Μαρινάκης και ο εκπρόσωπος της «Λήμνου-Τουριστικής», Δημήτρης Σφενδύλης, οι οποίοι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με τους Κύπριους επισκέπτες.

DSC00067

DSC00069

DSC00071

DSC00075

DSC00079

 

Τη βραδιά σφράγισαν οι χοροί και τα τραγούδια της Κύπρου και της Λήμνου, εκπροσωπούμενα από καλλιτεχνικά συγκροτήματα των δύο νησιών, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο τέλος της βραδιάς οι χορευτές κατέβηκαν από την εξέδρα, έγιναν μια αγκαλιά με το κοινό και έσυραν όλοι μαζί το χορό. Εις το επανιδείν…

 

Φωτό: Ανθή Φακιριάδου

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel