Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκλέχθηκαν τα νέα Προεδρεία σε Δήμο και Περιφέρεια (photos + mp3)

banner roots

Εκλέχθηκαν τα νέα Προεδρεία σε Δήμο και Περιφέρεια (photos + mp3)
08.09.2014 | 14:51

Εκλέχθηκαν τα νέα Προεδρεία σε Δήμο και Περιφέρεια (photos + mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Κυριακή που πέρασε είχε ορισθεί η μέρα εκλογών των νέων Προεδρείων τόσο στο Δήμο Λήμνου όσο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η ειδική συνεδρίαση για το Δήμο Λήμνου είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, με όλους τους νέους δημοτικούς συμβούλους να βρίσκονται εκεί από νωρίς.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κλήθηκαν να εκλέξουν τα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και την εκλογή εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου.

Αμέσως μετά τις προτάσεις προσώπων τόσο από την πλειοψηφούσα αρχή όσο και από τη μειοψηφούσα, άρχισε η διαδικασία της εκλογής, με την όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται σχεδόν δύο ώρες μετά.

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, πρόταση της πλειοψηφούσαν παράταξης καταφέρνοντας 22 ψήφους από τους συνολικά 27.

Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Παλαιολόγος Κυριαζής, πρόταση της μειοψηφούσας παράταξης, καταφέρνοντας 25 ψήφους και 2 λευκά.

Τέλος, μετά την άρνηση πρότασης προσώπου για τη θέση του Γραμματέα, από την παράταξη του κ. Πινάκου, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε για τη θέση αυτή το Νίκο Γιαννάκαρος, επίσης από την πλειοψηφούσα παράταξη.

Σήμερα, ο Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, λίγες ώρες μετά την εκλογή του ως ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Fm 100 “Θέμα και Ανάθεμα”.

Ακούστε τα όσα ανέφερε.

Ακούστε εδώ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ειδική συνεδρίαση της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου.

Εκλογές πραγματοποίησαν και τα τακτικά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου να ορισθούν τα μέλη του Προεδρείου αλλά και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Για το λόγο αυτό, στη Μυτιλήνη βρέθηκαν και οι τρείς Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λήμνου, Κώστας Αδαμίδης, Βαγγέλης Γιαρμαδούρος και Γιώργος Ζαχάρωφ.

 

Αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων, το νέο Προεδρείο διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, από τον συνδυασμό Καλογήρου,  Αντιπρόεδρος ο Κώστας Γαννιάρης, από τον συνδυασμό Γιακαλή και Γραμματέας ο Νίκος Ταναΐνης, από το συνδυασμό Κυρίτση.

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την ειδική συνεδρίαση της Δημοτική Αρχής

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το