Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Υγεία>>Η νεότερη τεχνική αυξητικής στήθους έχει ελληνική υπογραφή

banner roots

Η νεότερη τεχνική αυξητικής στήθους έχει ελληνική υπογραφή
17.11.2012 | 03:00

Η νεότερη τεχνική αυξητικής στήθους έχει ελληνική υπογραφή

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Υγεία

H αυξητική στήθους είναι μια πολύ διαδεδομένη επέμβαση στην πλαστική χειρουργική που όμως, έχει αποτυπωθεί στο μυαλό του περισσότερου κόσμου με μια επώδυνη και δυσάρεστη διαδικασία, λόγω της ευαίσθητης περιοχής του στήθους. Ο Ευάγγελος Κεραμίδας, πλαστικός χειρουργός, εξηγεί για τη νέα μέθοδο Non touch – No pain που αναπτύχθηκε από τον ίδιο στην αυξητική στήθους ελαχιστοποιώντας τον πόνο. Είναι η τεχνική που παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο συνέδριο αισθητικής χειρουργικής ISAPS, τον Σεπτέμβριο του 2012 στην Γενεύη.

 

 Μια νεα τεχνική αυξητικής στήθους με ταχύτερη ανάρρωση και λιγότερο πόνο μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο στήθος των ονείρων μας. Η μέθοδος ονομάζεται Non Touch-No Pain και την υπογράφει ο Ευάγγελος Κεραμίδας. Παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής Χειρουργικής, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ISAPS (International Society of Aesthetic, Plastic and Reconstructive Surgery). Η παρουσίαση έγινε σε βίντεο 13 λεπτών, όπου και περιγραφόταν βήμα προς βήμα η νέα τεχνική, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ότι η νέα μέθοδος εξασφαλίζει ακόμη ταχύτερη ανάρρωση, ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου, απουσία παροχετεύσεων στο μαστό και σφικτών κορσέδων στο στήθος.

Υπάρχει η εντύπωση στο ευρύτερο κοινό ότι η αυξητική στήθους συνοδεύεται από πόνους που κρατούν 2-3 εβδομάδες, κορσέδες ή επιδέσμους που σφίγγουν ασφυκτικά, σωληνάκια στο μαστό, μελανιές και μώλωπες σε όλη την περιοχή του στήθους και καθήλωση στο κρεβάτι. Και εάν όλα αυτά ίσως συνέβαιναν, τώρα πια θα πρέπει να ανήκουν στο παρελθόν.

Πως λοιπόν θα σας φαινόταν η ιδέα για αυξητική στήθους σχεδόν χωρίς πόνο, χωρίς σωληνάκια και σφικτούς κορσέδες στο στήθος και χωρίς περιορισμούς στις κινήσεις; Μάλλον πολύ καλό για να είναι αληθινό; Και όμως, όσο αυτό και εάν φαίνεται απίστευτο, οι σύγχρονες τεχνικές επιτρέπουν στο 90% των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε αυξητική στήθους να μπορούν να γυρίσουν στις κανονικές τους ενασχολήσεις, σε 24 ώρες μετά την επέμβαση. Ξεχάστε την χρήση ναρκωτικών αναλγητικών, σφιχτών κορσέδων στον θώρακα, ύπαρξη παροχετεύσεων ή ειδικών σουτιέν που πιέζουν τον μαστό. Ξεχάστε επίσης τους μώλωπες και στήθη που θυμίζουν ξυλοδαρμό!

Nέες μέθοδοι για εντυπωσιακά αποτελέσματα

Δεν είναι ούτε υπερβολή ούτε βέβαια  συμβαίνει τυχαία. Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει τη διαφορά; Τα τρία ακόλουθα στοιχεία αποτελούν το μυστικό:

1. Πριν το χειρουργείο αυξητικής στήθους.

Προσεχτικός σχεδιασμός για το είδος και τον όγκο του ενθέματος, πριν το χειρουργείο.  Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί 5 σημαντικές μετρήσεις στο στήθος της ασθενούς.  Στην συνέχεια η ασθενής δοκιμάζει τα ενθέματα της σιλικόνης.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η ασθενής μπορεί να σχηματίσει μια καλή ιδέα για το πώς θα είναι το στήθος της μετά το χειρουργείο. Η επιθυμία λοιπόν της ασθενούς σε συνδυασμό με τις μετρήσεις στο στήθος της προκαθορίζουν το είδος του ενθέματος αλλά κυρίως το μέγεθός του.

2.  Κατά την διάρκεια του χειρουργείου αυξητικής στήθους.

Είναι λογικό ότι όσο λιγότερο τραυματίζουμε τους ιστούς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου τόσο λιγότερη αιμορραγία έχουμε και βέβαια τόσο καλύτερη ανάρρωση  ακολουθεί.  Αυτό είναι και το απλό μυστικό της τεχνικής αυτής.  Με την  χρήση ειδικών σχεδιασμένων εργαλείων προετοιμάζεται η θήκη όπου θα μπει το ένθεμα της σιλικόνης στον μαστό ΤΕΛΕΙΩΣ ατραυματικά  (δεν χάνεται σχεδόν καθόλου αίμα κατά την διάρκεια του χειρουργείου). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η οποιαδήποτε κάκωση στους ιστούς. Ελάχιστο χειρουργικό τραύμα σημαίνει ελαχιστοποίηση του πόνου μετά το χειρουργείο καθώς και ελαχιστοποίηση εκχυμώσεων (μελανιές) μετά το χειρουργείο. Είναι πάγια αρχή αυτής της νέας τεχνικής η πλήρης αποφυγή χρήσης των δαχτύλων του χειρουργού για την παρασκευή της θήκης γιατί μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη κάκωση ή αιμορραγία στους ιστούς με επακόλουθο τον έντονο πόνο ή την αργή ανάρρωση μετεγχειρητικά.

3. Μετά το Χειρουργείο αυξητικής στήθους.

Λόγω της ατραυματικής τεχνικής αυξητικής στήθους δεν υπάρχουν παροχετεύσεις (σωληνάκια) στον μαστό, ούτε κορσέδες στο στήθος,ούτε περιορισμοί στις  κινήσεις των χεριών. Οι ασθενείς μπορούν με άνεση να σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά αμέσως μετά το χειρουργείο. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την άψογη αναισθησιολογική κάλυψη, έχει σαν αποτέλεσμα και την ελαχιστοποίηση κάθε αισθήματος ναυτίας ή εμετού μετά το χειρουργείο.

Άμεση επαναφορά στην καθημερινότητα

Η τεχνική αυτή  χαρακτηρίζεται από ακρίβεια και μεγάλο σεβασμό στους ιστούς. Λόγω του προσεχτικού σχεδιασμού πριν από το χειρουργείο και την τελείως  ατραυματική  τεχνική, οι  ασθενείς μας  μπορούν να είναι στο σπίτι τους με ασφάλεια 6 ώρες μετά το χειρουργείο. Λόγω του ότι δεν υπάρχουν σωληνάκια, κορσέδες ή πιεστικά σουτιέν, ο ασθενής μπορεί με άνεση να κινητοποιηθεί. Την ίδια μέρα μπορεί να βγει για φαγητό ή και να οδηγήσει σε 2-3 ημέρες.

Τα στοιχεία της τεχνικής

Έχουν πραγματοποιηθεί με την εν λόγω τεχνική περισσότερες από 1.350 αυξητικές μαστού. Μάλιστα η παρουσίαση του πλαστικού χειρουρργού Ευάγγελου Κεραμίδα στη Non Touch - No Pain τεχνική, σε συνδυασμό με τη Μυοδιαχωριστική Τεχνική Διπλού Επιπέδου, έλαβε το 3ο βραβείο ανάμεσα σε 500 εργασίες στο 14ο Διεθνές Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στο Βερολίνο.

Εξίσου σημαντικό βέβαια, αν όχι σπουδαιότερο, είναι ότι  η  τεχνική αυτή μειώνει  και τις άμεσες καθώς και τις απώτερες επιπλοκές της επέμβασης. Έτσι σε μια πρόσφατη ανάλυση των αποτελεσμάτων σε 1.350 αυξητικές μαστού στο 11ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής που έγινε στην Ρόδο τα αιματώματα ήταν 0,05 %, οι φλεγμονές 0 %, και ο σχηματισμός της ρικνωτικής κάψας 0,4 %.

Πηγή: health4you.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel