Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Πρόβλημα με τα συνταξιοδοτικά ταμεία χιλιάδων εργαζομένων
Βρετανία: Πρόβλημα με τα συνταξιοδοτικά ταμεία χιλιάδων εργαζομένων
30.12.2019 | 17:10

Βρετανία: Πρόβλημα με τα συνταξιοδοτικά ταμεία χιλιάδων εργαζομένων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν υποστεί απώλειες έως και 10 δισεκ. λιρών, ενημερώνει τους αναγνώστες της η Daily Mail. Παλαίμαχοι των ενόπλων δυνάμεων, αξιωματικοί της αστυνομίας και εκπαιδευτικοί είναι μονό ορισμένοι από εκείνους που καλούνται τώρα να καταβάλλουν επιπλέον φόρους επειδή εξαπατήθηκαν από τα συνταξιοδοτικά τους ταμεία, γράφει η εφημερίδα.

Από την άλλη, ευχάριστα είναι τα νέα για τους περισσότερους που αποταμιεύουν για τα γηρατειά. Εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να επωφεληθούν από την έκρηξη της χρηματιστηριακής αγοράς το 2020, ισχυρίζεται η Daily Express. Η αγορά έχει ενισχυθεί με περίπου 3,8 δισεκ. λίρες μετά την αποφασιστική νίκη του Μπόρις Τζόνσον και του Συντηρητικού κόμματος στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, επισημαίνει η εφημερίδα. "Η μεγαλύτερη εισροή μετρητών στη χρηματιστηριακή αγορά για περισσότερα από τέσσερα χρόνια", υπογραμμίζει η Express.

Η Daily Telegraph δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα μετά την προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι περιουσιακά στοιχεία αξίας 16 τρισεκ. λιρών μπορεί να "εξανεμισθούν" εφόσον τα συνταξιοδοτικά ταμεία συνεχίσουν να είναι εκτεθειμένα σε επενδύσεις που έχουν σχέση με τα ορυκτά καύσιμα.  

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί εκτιμούν, γράφει η εφημερίδα, ότι η πρόταση τα συνταξιοδοτικά ταμεία καλό θα ήταν να αποφεύγουν να επενδύουν τα κεφάλαια των αποταμιευτών τους στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου μοιάζει με "μαγική σκέψη". Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα για πολλές δεκαετίες ακόμη υποστηρίζουν οι ειδικοί, σημειώνει η Daily Telegraph.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018