Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Εντείνεται η διαμάχη της κυβέρνησης Τζόνσον με το BBC

banner roots

Βρετανία: Εντείνεται η διαμάχη της κυβέρνησης Τζόνσον με το BBC
22.02.2020 | 10:15

Βρετανία: Εντείνεται η διαμάχη της κυβέρνησης Τζόνσον με το BBC

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

H Daily Mail προβάλλει σήμερα την “άγρια επίθεση”, όπως γράφει η εφημερίδα, κατά του Μπόρις Τζόνσον και της κυβέρνησής του που έκανε ο Ντέιβιντ Ντίμπελμπι του BBC στη συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική τηλεόραση.

Ο διάσημος δημοσιογράφος κατηγόρησε τους Τόρις ότι επιδιώκουν τον έλεγχο των ΜΜΕ με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο ενδεχόμενο οι τηλεθεατές που έχουν υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας τους να στερηθούν του προνομίου που έχουν σήμερα και να καταβάλλουν από το επόμενο οικονομικό έτος το ετήσιο τέλος για να βλέπουν το BBC.

O Ντίμπελμπι επέκρινε τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού έναντι του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού την οποία χαρακτήρισε “παιδική, πονηρή και δυσάρεστη”. Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη του Ντίμπελμπι, προσθέτει η εφημερίδα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει προκαλέσει οργή σε ορισμένους δημοσιογράφους αλλά και φωτογράφους της Βρετανίας, οι οποίοι τον κατηγορούν για την επιβολή «εμπάργκο» από την κάλυψη των δημόσιων εμφανίσεών του.

Πρόσφατα τέσσερις φωτογράφοι κατηγόρησαν τη Ντάουνινγκ Στριτ για επιτηδευμένοι απομόνωσή τους από την κάλυψη της παρουσίας του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε δημοσίευμα του Observer που τόνιζε ότι την ημέρα της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (31/1) δεν είχε επιτραπεί σε ανεξάρτητους φωτογράφους να δουν τον πρωθυπουργό να υπογράφει τη συμφωνία εξόδου.

Συνήθως, γεγονότα όπως το συγκεκριμένο καλύπτονταν από φωτογράφους οι οποίοι εργάζονται σε εθνικά και τοπικά δίκτυα και εφημερίδες, ωστόσο ό,τι συνέβη την 31η Ιανουαρίου και αφορούσε τον Μπόρις Τζόνσον, αποτυπώθηκε εξ ολοκλήρου από τους προσωπικούς του φωτογράφους.

Η Ένωση Συντακτών της Βρετανίας αλλά και η αντίστοιχη των φωτορεπόρτερ εξέφρασαν τα παράπονά τους στον Μπόρις Τζόνσον δίχως να λάβουν απάντηση, όπως σημειώνει ο Observer.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel