Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: H απειλή της ακροδεξιάς τρομοκρατίας

banner roots

Βρετανία: H απειλή της ακροδεξιάς τρομοκρατίας
21.02.2020 | 11:10

Βρετανία: H απειλή της ακροδεξιάς τρομοκρατίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

"Τα δύο πρόσωπα του μίσους" είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος της Daily Mail για τη δολοφονία εννέα ανθρώπων σε μπαρ στη Γερμανία από έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή και για την επίθεση με μαχαίρι σε ισλαμικό τέμενος στο Λονδίνο.

"Η δεξιά τρομοκρατική απειλή", τονίζει η Daily Mirror, "είναι ένα κακό που όλοι θα πρέπει να πολεμήσουμε". H εφημερίδα θεωρεί ότι ο Γερμανός δολοφόνος ήταν "ένας διαταραγμένος ρατσιστής που ήθελε να εξαφανίσει ολόκληρα έθνη".

Ρατσιστικά και ξενοφοβικά κίνητρα βλέπουν οι γερμανικές αρχές πίσω από το μακελειό της Τετάρτης στην πόλη Χανάου, λίγο έξω από τη Φρανκφούρτη, επισημαίνουν οι βρετανικές εφημερίδες.

Η Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε την επίθεση και ορκίστηκε να αγωνιστεί κατά όλων εκείνων που προσπαθούν να διχάσουν τη Γερμανία. Έξω από το Κοινοβούλιο της Έσσης οι σημαίες στολίστηκαν πένθιμα με μαύρες κορδέλες, ενώ οι βουλευτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Η Daily Telegraph σημειώνει ότι οι μουσουλμάνοι της Βρετανίας έχουν ζητήσει μεγαλύτερη προστασία από τις αρχές μετά την επίθεση με μαχαίρι εναντίον μουεζίνη την ώρα της προσευχής στο κεντρικό τζαμί του Λονδίνου, κοντά στο Ρίζενς Παρκ.

"Ο μουεζίνης, ηλικίας 70 ετών, δεν φέρει απειλητικά για τη ζωή του τραύματα, ωστόσο έχει τραυματιστεί σοβαρά και τον φροντίζουν στο νοσοκομείο", ανέφερε το London Central Mosque Trust σε ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου γνωστοποίησε ότι δεν πιστεύει πως το περιστατικό σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα η εφημερίδα Metro βλέπουμε τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν έναν άνδρα στην αίθουσα προσευχής του τεμένους...

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, γράφει η Metro, περίπου 100 πιστοί βρίσκονταν στo τζαμί τη στιγμή της επίθεσης και τουλάχιστον 20 εξ αυτών όρμησαν στον δράστη για να τον ακινητοποιήσουν.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το