Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Άλυτα παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Άλυτα παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων
16.09.2020 | 11:20

Κορονοϊός – Βρετανία: Άλυτα παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Τα προβλήματα με το σύστημα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να είναι πρώτο θέμα σε πολλές από τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων της Τετάρτης.

Η εφημερίδα i υπογραμμίζει ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση και είναι “στα πρόθυρα της κρίσης” όταν με βάση τις σημερινές δυνατότητες προτεραιότητα στη διάγνωση θα έχουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα φροντίδας και “τελευταίοι στην ουρά αναμονής ” θα είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

“Οι υποσχέσεις των υπουργών ότι το πρόβλημα θα είχε επιλυθεί μέχρι τον Ιούνιο δεν έχουν υλοποιηθεί” , τονίζει η Daily Mail, προσθέτοντας ότι οι επιπλοκές “ήταν εντελώς προβλέψιμες”.

Κατά την άποψη του Guardian, η σημερινή κυβέρνηση "δεν φέρει όλη την ευθύνη για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή" καθώς είναι σαφές ότι τα διαγνωστικών κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν μια πανδημία, της έκτασης και της διάρκειας όπως είναι αυτή της Covid-19 .

Προσθέτει όμως η εφημερίδα ότι "δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη σημερινή κατάσταση” και προτρέπει την κυβέρνηση να εξηγήσει ακριβώς στο κοινό “ποιό είναι το πρόβλημα με το σύστημα ελέγχων για τον κορονοϊό”.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν πληροφορίες ότι περαιτέρω περιορισμοί αναφορικά με τις συναθροίσεις των ανθρώπων είναι πιθανό να αποφασισθούν σε δεκαπέντε μέρες εάν ο "κανόνας των έξι" αποδειχθεί αναποτελεσματικός.

Ο αρθρογράφος του Spectator, Ρόμπερτ Πέστον, αναφέρει ότι ανώτερο μέλος της κυβέρνησης του έχει δηλώσει ότι εάν το όριο των συγκεντρώσεων δεν αλλάξει τη συμπεριφορά των ανθρώπων και δεν περιορίσει το ποσοστό μόλυνσης, τότε θα ληφθούν σοβαρά μέτρα για να αποτραπεί ένα “μεγάλο δεύτερο κύμα”.

Ο Πέστον ισχυρίζεται ότι υπάρχει "μια άποψη στην κορυφή της κυβέρνησης ότι σχεδόν κάθε μέτρο κοινωνικής απόστασης θα πρέπει να εξεταστεί εκτός από το κλείσιμο των σχολείων".

Οι σκέψεις του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρυ σχετικά με την ανταπόκριση της κυβέρνησης στην κρίση του κορονοϊού είναι πρωτοσέλιδο θέμα στην Daily Telegraph.

Ανώνυμη πηγή - που λέγεται ότι είναι κοντά στον Αρχιεπίσκοπο – ανέφερε ότι ο αιδεσιμότατος Τζάνστιν Γουέλμπι "ανησυχεί βαθιά" για τον αντίκτυπο που θα έχει η εφαρμογή του "κανόνα των έξι" την περίοδο των Χριστουγέννων “για τις οικογένειες που θα είναι υποχρεωμένες να γιορτάζουν χωριστά”.

Times μας ενημερώνουν ότι ορισμένοι διευθυντές σχολείων έχουν ζητήσει νομικές συμβουλές σχετικά με το εάν μπορούν να απαγορεύσουν στο διδακτικό προσωπικό να ταξιδέψει στο εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της καραντίνα στην επιστροφή με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας.

Η Scottish Daily Mail σημειώνει ότι περισσότεροι από 1.000 δάσκαλοι σε όλη τη Σκωτία αναγκάστηκαν να απομονωθούν εξαιτίας των συμπτωμάτων Covid -19.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το