Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Eπικρίνεται για “άγνοια” ο Μπόρις Τζόνσον όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των νέων περιορισμών

xaritakis wide

Κορονοϊός – Βρετανία: Eπικρίνεται για “άγνοια” ο Μπόρις Τζόνσον όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των νέων περιορισμών
30.09.2020 | 11:02

Κορονοϊός – Βρετανία: Eπικρίνεται για “άγνοια” ο Μπόρις Τζόνσον όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των νέων περιορισμών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Σε πολλές εφημερίδες βλέπουμε στην πρώτη σελίδα τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να είναι σαστισμένος και αμήχανος στην προσπάθεια του να εξηγήσει στο κοινό τους νέους κανόνες για την ανάσχεση της πανδημίας του νέου κορονοϊού κατά την επίσκεψη του στη νοτιοανατολική Αγγλία.

"Συγγνώμη, αλλά ο πρωθυπουργός δεν έχει ιδέα"- ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος στην εφημερίδα Metro. “Και νομίζατε ότι είχατε μπερδευτεί;” – ο τίτλος του καυστικού δημοσιεύματος στην  Daily Mirror για την “άγνοια” του κ. Τζόνσον “για τα δικά του περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού”. O συντάκτης του άρθρου σπεύδει να σημειώσει ότι "τα κόλπα και τα αστεία” βοήθησαν τον πρωθυπουργό να κερδίσει τις τελευταίες εκλογές, “αλλά τώρα τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία”.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Μπόλτον, στη βορειοδυτική Αγγλία, υπογραμμίζει στον Guardian ότι ο χειρισμός των τοπικών lockdown από την κυβέρνηση έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων στις “κόκκινες πόλεις”, όπως είναι γνωστές λόγω της παραδοσιακής στήριξης προς το Εργατικό κόμμα. Στις γενικές εκλογές όμως του περασμένου Δεκεμβρίου οι ψηφοφόροι αυτών των πόλεων “γύρισαν την πλάτη” στους Εργατικούς και ψήφισαν τους Τόρις.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι οι βουλευτές που κέρδισαν τις έδρες που για πολλά χρόνια ήταν υπό τον έλεγχο των Εργατικών στη βορειοανατολική Αγγλία "έχουν αντιδράσει με θυμό και δυσπιστία” για την “αδυναμία”, όπως ισχυρίζονται, του Μπόρις Τζόνσον να αντιληφθεί πως ακριβώς έχουν τα πράγματα όσον αφορά την εξάπλωση της πανδημίας.

Το κύριο άρθρο γνώμης στην Daily Telegraph υπογραμμίζει ότι η σύγχυση γύρω από το νέο “κανόνα των έξι” – απαγόρευση των συγκεντρώσεων πάνω από έξι άτομα - στη βορειοανατολική Αγγλία έχει ενισχύσει την πεποίθηση των βουλευτών ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο έλεγχο εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να εισαγάγει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι οι “αντάρτες” βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος που υποστηρίζουν την τροπολογία του σερ Γκρέιχαμ Μπρέιντι αναφορικά με τη νομοθεσία για την πανδημία είναι "στα πρόθυρα της νίκης στον αγώνα τους" να περιέλθει ο έλεγχος στη Βουλή των Κοινοτήτων καθώς η "γκάφα του πρωθυπουργού" απέδειξε τις αδυναμίες των νέων περιορισμών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε χθες 7.143 νέα κρούσματα της Covid-19, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης άλλους 71 θανάτους ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018