Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για εμβολιασμένους που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες

banner roots

Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για εμβολιασμένους που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες
09.07.2021 | 11:57

Βρετανία: Τέλος η καραντίνα για εμβολιασμένους που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι Βρετανοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την Covid-19, σύντομα δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στη λεγόμενη «πορτοκαλί» λίστα, όπως είναι η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Το μέτρο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο άρσης και των τελευταίων περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία. Η κατάργηση των περιορισμών προβλέπεται να γίνει στις 19 Ιουλίου, την «Ημέρα της Ελευθερίας», όπως την αποκαλούν οι Βρετανοί, και ήταν ένα από τα μέτρα που ζητούσαν εδώ και καιρό οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Από την ημερομηνία αυτή, οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί, εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν θα μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο κοινοβούλιο. Επίσης, η κυβέρνηση δεν θα συμβουλεύει πλέον στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στις «πορτοκαλί» χώρες. Η καραντίνα δεν θα ισχύει ούτε για τα παιδιά, που προς το παρόν δεν εμβολιάζονται.

Ο Guardian γράφει ότι η χαλάρωση των κανόνων καραντίνας έχει ενεργοποιήσει τα καλοκαιρινά ταξίδια σε 100 χώρες. Η εφημερίδα i χαρακτηρίζει τη χθεσινή απόφαση - "ταξιδιωτική ώθηση" - για τις οικογένειες.

Ωστόσο, οι Times προειδοποιούν ότι ενώ η απόφαση της κυβέρνησης είναι ευπρόσδεκτη, απαιτείται περαιτέρω δράση προτού οι περισσότεροι Βρετανοί μπορέσουν να απολαύσουν καλοκαιρινές διακοπές χωρίς άγχος.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μεταξύ 20 και 30 ετών δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις, πολλοί Βρετανοί ενδέχεται να χάσουν τις διακοπές τους εάν χρειαστεί να απομονωθούν και υπάρχει κίνδυνος οι πορτοκαλί χώρες να μεταφερθούν στην κόκκινη λίστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τους αριθμούς των λοιμώξεων να αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel