Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κακοποιούσαν διαταραγμένα παιδιά σε ιδιωτικές κλινικές
afoi poriazi
Κακοποιούσαν διαταραγμένα παιδιά σε ιδιωτικές κλινικές
07.11.2013 | 15:25

Κακοποιούσαν διαταραγμένα παιδιά σε ιδιωτικές κλινικές

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Στο κλείσιμο μιας σειράς από ιδιωτικές κλινικές για διαταραγμένα παιδιά, προχώρησαν την Τετάρτη οι πολιτικοί στη βόρεια Γερμανία, μετά από καταγγελίες για κακοποιήσεις και εκφοβισμό από το προσωπικό.

Η κυβέρνηση της πολιτείας του Βρανδεμβούργου, ανακοίνωσε πως οι κλινικές που διευθύνονταν από την εταιρεία Haasenburg GmbH, θα κλείσουν μετά από έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς για κακοποιήσεις παιδιών.

Η εφημερίδα Tagesspiegel γράφει πως η έκθεση της ερευνητικής επιτροπής συνέστησε οι κλινικές να διοικούνται από διαφορετική εταιρεία- πως το ίδρυμα στο Jessern που έχει κλείσει προσωρινά θα παραμείνει κλειστό, πως όλες οι μέθοδοι συγκράτησης των διαταραγμένων παιδιών θα απαγορευτούν και πως σε κάθε παιδί που έμενε σε αυτές τις κλινικές θα δοθεί ένας συναγερμός που θα ειδοποιεί απευθείας την αστυνομία και τα ασθενοφόρα.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα ισχυρό κατηγορητήριο για την εταιρεία Haasenbug, ενώ η Μαρτίνα Μουνχ, υπουργός δημόσιας Εκπαίδευσης και Νεολαίας, δήλωσε την Τετάρτη: «Δε θεωρώ ότι τα θεσμικά όργανα της Haasenburg GmbH είναι ικανά να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις». Οι κλινικές θα κλείσουν, πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας στο Cottbus διερεύνησε περίπου 70 περιπτώσεις κακοποίησης τους τελευταίους μήνες, αναφέρει η Tagesspiegel.

Οι αρχές δέχθηκαν αυστηρή κριτική από την εξεταστική επιτροπή. Η Haasenburg όχι μόνο είχε την υποστήριξη του υπουργείου από το 2002, δεν ήταν όμως πιστευτό ότι οι υπάλληλοι δεν γνώριζαν τους περιορισμούς που χρησιμοποιούνταν στις κλινικές.

Η Μουνχ παραδέχθηκε ότι οι κλινικές δεν ελέγχονταν σωστά και δήλωσε πως επρόκειτο να αναδιοργανώσει το σχετικό τμήμα του υπουργείου της. Η επιτροπή ζήτησε στενότερη διερεύνηση του ρόλου του υπουργείου.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018