Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Να πάψουμε να πληρώνουμε τα δάνεια για να αποκτήσουμε πλεόνασμα
pame boreio aigaio

xaritakis wide

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Να πάψουμε να πληρώνουμε τα δάνεια για να αποκτήσουμε πλεόνασμα
21.11.2012 | 01:27

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Να πάψουμε να πληρώνουμε τα δάνεια για να αποκτήσουμε πλεόνασμα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Τόλιος υποστήριξε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παύση πληρωμών και η μονομερής διαγραφή χρέους, η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων, καθώς και η εθνικοποίηση των τραπεζών.Παράλληλα, υποστήριξε ότι η χώρα θα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα μόνον εάν σταματήσει να πληρώνει τους τόκους των δανείων και ότι τα έσοδα θα βρεθούν από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ανάπτυξη που θα φέρει, επίσης, αύξηση της απασχόλησης και του διαθέσιμου εισοδήματος μέσα σε δύο χρόνια, όπως εκτίμησε ο κ. Τόλιος.

Συγκεκριμένα, το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Τόλιου έχει ως εξής:

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα σχηματισμού κυβέρνησης.

Δεν είμαστε στον αέρα, θα επικαλεστούμε το Διεθνές Δίκαιο. Ο πρώτος στόχος είναι η ακύρωση του Μνημονίου και του εφαρμοστικών νόμων. Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Υπάρχει ένας ογκόλιθος μπροστά μας και αυτό το χρέος δεν μπορεί να εξοφληθεί. Θα ακολουθήσει η εθνικοποίηση–κοινωνικοποίηση των τραπεζών. Δεν μπορεί η κοινωνία να κάνει χαρακίρι για χάρη των τραπεζιτών. Μετά, θα έρθει το πρόγραμμα παραγωγής–ανασυγκρότησης της χώρας. Τα χρήματα τα έχουμε. Εξίσου σημαντικό είναι το πρόγραμμα εξυγίανσης δημοσίων οικονομικών. Το σπορ της φοροδιαφυγής θα τελειώσει. Όπως και οι μίζες και οι κρυφές συναλλαγές. Τέλος, η ανάπτυξη. Μέσα από την αύξηση της πίτας, θα έχουμε αύξηση απασχόλησης και εισοδήματος.

Είναι φούμαρα αυτά που λένε ότι δεν υπάρχουνε λύσεις. Αριστερή κυβέρνηση είναι η λύση που θα σταματήσει τη βύθιση της κοινωνίας προς τα κάτω. Δυόμιση εκατομμύρια Έλληνες πολίτες αναπνέουν με καλαμάκι κάτω από το νερό.

Μέσα σε δύο χρόνια θα έχουμε ανακάμψει. Αν δεν πληρώσουμε τα τοκοχρεολύσια, θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα».

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018