Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Το νέο Ρυθμιστικό αλλάζει το πρόσωπο της Αττικής
pame boreio aigaio

Το νέο Ρυθμιστικό αλλάζει το πρόσωπο της Αττικής
22.11.2012 | 12:52

Το νέο Ρυθμιστικό αλλάζει το πρόσωπο της Αττικής

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

 Νέους δρόμους στην Αττική πρόκειται να ανοίξει το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, το οποίο συμπεριλαμβάνει «φρένο» στις επεκτάσεις οικισμών, προσεκτική και μετρημένη ένταξη οικισμών στα σχέδια πόλης και ενίσχυση των περιφερειακών αστικών κέντρων του Λεκανοπεδίου.

 

«Ξεπαγώνοντας» Πολεοδομικά σχέδια που εκκρεμούν από το 2009, το Ρυθμιστικό Σχέδιο θα εστιάσει επίσης, στην κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων της Αττικής, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, ενώ θα προχωρήσει στην σύνδεση του Ελληνικού με την Περιφερειακή Υμηττού, αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αυτό θα γίνει μέσω σήραγγας, ή αναβάθμισης της Βάρης Κορωπίου.

Στα σχέδια περιλαμβάνεται επίσης η εγκατάσταση μονάδων υγείας στους αναπτυξιακούς πόλους Μεσογείων και Ελαιώνα, καθώς και η μείωση της δόμησης στις κατοικίες, ενώ όσον αφορά την εκτός σχεδίου» δόμηση, δίνονται αρκετές εναλλακτικές λύσεις στον αγροτικό τομέα κυρίως, αρκεί όμως να συνδέονται με λειτουργίες που θα αναδεικνύουν τον χαρακτήρα της περιοχής.

Το νέο Ρυθμιστικό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του περασμένου έτους, αλλά τελικό κείμενο προβλέπεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2012.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018