Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αναβάθμιση για Ελλάδα από S&P. Τέλος η «επιλεκτική χρεοκοπία»
Αναβάθμιση για Ελλάδα από S&P. Τέλος η «επιλεκτική χρεοκοπία»
18.12.2012 | 20:37

Αναβάθμιση για Ελλάδα από S&P. Τέλος η «επιλεκτική χρεοκοπία»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε στη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας από «SD» (selective default) σε «Β-».

Επίσης, ο οίκος αναβάθμισε και την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της χώρας σε «B» από «SD», δείχνοντας έτσι ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τον οίκο, το outlook παραμένει σταθερό. Παράλληλα, η S&P επισημαίνει ότι η αναβάθμιση οφείλεται στην ολοκλήρωση της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων σε συνδυασμό με την έγκριση από το Eurogroup της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα.

"Βλέπουμε την απόφαση των χωρών της Ευρωζώνης να διαθέσουν ουσιαστική ταμειακή ανακούφιση στην Ελλάδα ως ενδεικτική της αποφασιστικότητάς τους να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην οικονομία της Ελλάδας και να διατηρήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη", αναφέρει στην έκθεσή του ο οίκος.

Όσον αφορά τις προοπτικές της χώρας, αυτές κρίνονται σταθερές, και σύμφωνα με την Standard and Poor’s, οφείλονται και στη δέσμευση της κυβέρνησης για δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προσαρμογές παρά τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις.

Για τη δημοσιονομική προσαρμογή, οίκος αναφέρει ότι βασίζεται στις αυξήσεις των φόρων, την ενίσχυση της είσπραξης φόρων, το εκτενές πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και τις περικοπές δαπανών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018