Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επιτυχημένη η ημερίδα του πανεπιστημιακού τμήματος Λήμνου | Τιμήθηκαν Λημνιοί επιχειρηματίες (photos)
Επιτυχημένη η ημερίδα του πανεπιστημιακού τμήματος Λήμνου | Τιμήθηκαν Λημνιοί επιχειρηματίες (photos)
04.12.2014 | 10:30

Επιτυχημένη η ημερίδα του πανεπιστημιακού τμήματος Λήμνου | Τιμήθηκαν Λημνιοί επιχειρηματίες (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Την ετήσια ημερίδα του πραγματοποίησε εχθές, μετά από 2 χρόνια διακοπής, το Τμήμα «Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Η ημερίδα που έφερε το τίτλο «ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ: Από το εργαστήριο στην παραγωγή», είχε χαρακτήρα γιορτής καθώς παρουσιάστηκε το έργο του τμήματος όλα αυτά τα χρόνια.

Η αίθουσα του «Μαρούλα» ήταν γεμάτη από φοιτητές του τμήματος αλλά και από κατοίκους του νησιού.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμίδης, ο Έπαρχος κ. Γιαρμαδούρος και ο Δήμαρχος Λήμνου κ Μαρινάκης.

Αμέσως μετά, ακολούθησε διάλεξη του Κοσμήτορα της Σχολής Περιβάλλοντος και πρώην Πρύτανη και Προέδρου του Τμήματος, Ανδρέα Τρούμπη, ομιλία του κ. Δημήτρη Σκάλκου, Επίκουρου καθηγητή και Υπεύθυνου Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος, αλλά και η παρουσίαση των δυο ομάδων φοιτητών που παρασκεύασαν τα καινοτόμα προϊόντα, τα οποία βραβεύτηκαν στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ECOTROPHELIA.

Στη ημερίδα συμμετείχε και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Χαράλαμπος Καραντώνης ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα των πτυχιακών εργασιών.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την απόδοση αναμνηστικών, τιμής ένεκεν, σε έξι επιχειρηματίες και κατοίκους του νησιού για την ουσιαστική και συστηματική παρουσία τους, στις διαλέξεις που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη εδώ αι χρόνια από το Πανεπιστημιακό τμήμα της Λήμνου.

Αναμνηστικό παρέλαβαν οι :Κουκουλήθρας Στέλιος, Ποριάζης Νίκος, Σαλαμουσάς Χρήστος, Τζάνερος Αριστείδης και Χρυσάφης Μιχάλης όπως επίσης και ο κ. Τσιπουρίδης.

Αμέσως μετά το τέλος της ημερίδας, ακολούθησε πλούσιος μπουφές με τοπικά προϊόντα ενώ δόθηκε η δυνατότητα σε όσους παραβρέθηκαν να γευτούν τα καινοτόμα προϊόντα «30 BEES» και « MASTINIA».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018