Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αίτημα για παράρτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κύμη
pame boreio aigaio

Αίτημα για παράρτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κύμη
03.06.2020 | 18:52

Αίτημα για παράρτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κύμη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

«Η Κύμη θέλει να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο εξαπλώνεται σε έξι νησιά και λειτουργεί 18 τμήματα και 6 Σχολές Σπουδών», αναφέρεται σε δημοσίευμα του evoikostipos.gr

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Η Κύμη μπορεί να γίνει η έβδομη περιοχή του Πανεπιστημίου, μετά τα νησιά Λέσβου, Ρόδου, Σάμου, Λήμνου, Χίου και Σύρου. Το αίτημα κατατέθηκε ήδη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που ζητεί να κατατεθεί ένας πλήρης φάκελος στον οποίο θα εμπεριέχεται και το κτίριο που θα στεγάσει την εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Για το θέμα αυτό, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Μυλωνοπούλειου Ιδρύματος κ.κ. Σεβασμιώτατο Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ, την διάθεση του κτηρίου του Ιδρύματος προκειμένου να δημιουργηθεί το παράρτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κύμη. Παραθέτουμε όλη την επιστολή που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

"Σεβασμιώτατε, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να Σας ενημερώσουμε ότι πρόσφατα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (έδρα Μυτιλήνη) για δημιουργία παραρτήματος κάποιας σχολής του στην Κύμη.

Μας ζητήθηκε, λοιπόν να υποβάλουμε πρόταση για ένα ακίνητο που είναι διαθέσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με σχετικά στοιχεία του ιδιοκτήτης, χρήσεις, τετραγωνικά κλπ. Επίσης για το είδος της παραχώρησης της χρήσης του στο Πανεπιστήμιο διάρκεια, τύπος καθώς και προτεινόμενες χρήσεις.

Πιστεύουμε ότι η πόλη μας και η περιοχή της διαθέτει όλα τα απαιτούμενα ιστορικά, πολιτισμικά, λαογραφικά, φυσικά ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με επιτυχία κάποιο Πανεπιστημιακό τμήμα οποιασδήποτε κατεύθυνσης και για το σκοπό αυτό θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια.
Όσον αφορά, λοιπόν το κτίριο που θα προταθεί έχουμε καταλήξει ότι καταλληλότερο είναι το ανακαινισμένο κτίριο στο συγκρότημα του Μυλωνοπούλειου, το οποίο προοριζόταν για Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες παραμένει ανεκμετάλλευτο και καθημερινά απαξιώνεται.

Για το λόγο αυτό, σαν πρώτη κίνηση, απευθυνόμαστε σε Σας, ως Πρόεδρο του Μυλωνοπούλειου Ιδρύματος, για να ζητήσουμε τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. καθώς και τα στοιχεία του ακινήτου που μας ζητούν, προκειμένου να συντάξουμε την πρόταση.

Επειδή γνωρίζουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον σας για την έδρα της Μητρόπολης Σας, αλλά και την αγωνία σας για τη συνεχή υποβάθμισή της, είμαστε βέβαιοι ότι όχι μόνο θα συμφωνήσετε με την πρότασή μας, αλλά θα βοηθήσετε όσο μπορείτε για την επιτυχή έκβασή της"».

 

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018