Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Του Προφήτη Ηλία σήμερα... (photos)

banner roots

Του Προφήτη Ηλία σήμερα... (photos)
20.07.2020 | 21:26

Του Προφήτη Ηλία σήμερα... (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει η Δέσποινα Καμπουροπούλου

Του Προφήτη Ηλία σήμερα, και εγώ μέρες πολλές πριν σκέφτομαι την ανάβαση, τον ιδρώτα να τρέχει μέσα στα μάτια μου, τις μυρωδιές της ρίγανης ν' αναδύονται από το χώμα της Λημνίας γης, τα φυτιλάκια έτοιμα να κάψουν στο καντήλι, τ’ άλογα ν' ανεβαίνουν και να καλπάζουν στον χωματόδρομο, τον κόσμο γνωστοί και άγνωστοι Λημνιοί και πρωτευουσιάνοι να χαιρετιόμαστε στην ανάβαση και να λέμε και του χρόνου.

Τα παλληκάρια με τα δισάκια στον ώμο τους, με τα μελίχρωρα, τα ούζα, κολοκυθόπιτες, καρπούζια που θα... καθίσουν όλοι έξω από τα χαγιάτια στις τάβλες και στις απλωμένες καρπέτες στο κατάχωμα μόλις τελειώσει ο εσπερινός, και εκεί πάλι άντε και του χρόνου να ‘μαστε καλά και ν' ανταμώνουμε.

Εκείνο που με κάνει να περιμένω και να ανυπομονώ είναι να δω εκείνο το χρυσοκίτρινο χρώμα που απλώνεται στους μικρούς λοφίσκους ,εκεί που δεν σκαλώνει πουθενά το μάτι σου.

Όταν έρθει η αυγή και εσύ να βρίσκεσαι έξω από το εξωκλήσι του Αγιου-Λιά νιώθεις να βγαίνεις από το σώμα σου και να πετάς στον ουρανό έτοιμος ν' ακουμπήσεις το μπλε του χρώμα!!!!!

Ο αέρας ολόφρεσκος και ολοκάθαρος αλλιώτικος και αυτός πάνω στο βουνό.

Μια θλίψη και μια γλυκιά μελαγχολία όταν τελειώνει όλο αυτό και πρέπει να πάρεις τον άλλο δρόμο, τον δρόμο της επιστροφής, ναι με την ευχή να το ζήσουμε και του χρόνου, μια ανάβαση και μια διαδρομή που μόνο ξεκουράζει την ψυχή!

 

Φωτογραφίες: Δέσποινα Καμπουροπούλου

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το